Business Hi-Tech

Nokia, brandul care a dominat piaţa de telefoane mobile şi s-a prăbuşit după apariţia iPhone, revine în 2017

Nokia Asha 305

Nokia Asha 305

Autor: Adrian Seceleanu

02.12.2016, 00:01 6675

Telefoanele mobile sub marca Nokia, care dominau cândva fără drept de apel piaţa globală de profil dar care au dispărut de pe piaţă după apariţia iPhone şi a exploziei platformei Google Android, vor reveni pe piaţă anul viitor după ce un grup de foşti şefi ai companiei finlandeze au licenţiat de la Microsoft dreptul de utilizare a mărcii, scrie Reuters.

Noile smartphone-uri sub brandul Nokia vor utiliza platforma software a Google şi vor fi produse de gigantul Foxconn, care este partener şi al gigantului american Apple. HDM Global, compania care se află în spatele renaşterii Nokia, este condusă de veteranul Nokia Arto Nummela şi este deţinută de fondul de investiţii Smart Connect LP, al cărui proprietar este Jean-Francois Baril, managerul care a condus ecosistemul de furnizori al Nokia în perioada de glorie a companiei. Alţi manageri din echipa HDM Global au investit de asemenea bani în companie. Primul smartphone al companiei ar urma să fie lansat în prima parte a anului viitor. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO