Business Hi-Tech

Nokia încă mai speră la independenţă. Lansează trei noi smartphone-uri cu noua platformă Symbian Belle

Nokia 600

Nokia încă mai speră la independenţă

Autor: Ştefan Vrabie

24.08.2011, 16:25 803

Nokia, cea mai mare companie de tehnologie din lume, lansează astăzi trei noi terminale Nokia 700, Nokia 701 şi Nokia 600 cu noul sistem de operare al companiei, Symbian Belle, preţul lor fiind nespecificat momentan.

Toate cele trei terminale sunt compatibile cu tehnologia NFC. Standardul NFC prezent pe cele trei noi terminale permite atât conectarea dispozitivelor între ele, cât şi la diverse accesorii compatibile NFC precum seturi cu căşti Bluetooth, difuzoare sau handsfree.

"După experienţa interesantă oferită utilizatorilor prin prezentarea în urmă cu numai două luni a Symbian Anna, aducem acum această platformă la un alt nivel", a declarat Ilari Nurmi, vicepreşedinte al Nokia.

"Anunţul făcut de Nokia astăzi certifică faptul că Symbian va continua să joace un rol important în portofoliul său de produse, alături de Windows Phone 7", a declarat Nick McQuire, IDC. "Se simte o oarecare urgenţă în felul în care sunt aduse îmbunătăţiri şi inovaţii acestei platforme, fapt ce demonstrează cât de mult se implică Nokia pentru a face produsele Symbian o opţiune competitivă pe segmentul smartphone", a mai declarat el.

Nokia 700
Telefonul are un volum de numai 50 centimetri cubi, o greutate de 96 grame şi dimensiunile 110x50,7x9,7 milimetri. Dimensiunile reduse nu îi reduc deloc din funcţionalitate, terminalul fiind compatibil cu standardul de conectare prin atingere NFC şi dotat un procesor de 1 Ghz, ecran AMOLED ClearBlack de 3,2 inchi, memorie internă de 2GB (cu posibilitatea măririi capacităţii cu până la 32 GB prin card microSD), filmare video în format HD şi cameră foto de 5 megapixeli cu full focus şi LED flash.

Nokia 701
Nokia 701 are un ecran de 3,5 inchi ClearBlack. Terminalul are funcţia de filtrare a zgomotelor de fundal, iar pentru conectivitate crescută cu alte dispozitive sau accesorii precum căşti sau difuzoare, Nokia 701 este compatibil cu standardul wireless NFC. Are un design asemănător dispozitivului Nokia C7, smartphone-ul Nokia 701 este dotat cu un procesor de 1GHz, camera foto de 8 megapixeli cu dual LED flash şi zoom digital 2x, filmare video în format HD şi cameră secundară frontală pentru convorbiri video. Dotările standard includ memorie internă de 8 GB, (cu posibilitatea măririi capacităţii cu încă 32 GB prin card microSD).

Nokia 600
Nokia 600 este destinat în special utilizatorilor care ascultă muzică, el venind cu antenă radio FM integrată pentru ascultarea posturilor fără folosirea căştilor şi transmiţător FM ce permite redarea prin orice radio FM a muzicii stocate în telefon. Telefonul are o capacitate de 60 de ore de muzică, un difuzor integrat şi posibilitatea conectării fără fir la alte boxe şi accesorii compatibile cu tehnologia NFC. Dispozitivul vine cu procesor de 1 GHz, camera foto de 5 megapixeli cu full focus, LED flash şi redare video in format HD, precum şi o memorie internă de 2 GB ce poate fi extinsă cu încă 32 GB prin card microSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO