Business Hi-Tech

Nokia N8 intră în oferta Orange de la 169 de euro

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

13.12.2010, 23:48 350

Nokia N8, un smartphone cu un ecran sensibil la atingere de 3,5inchi, cameră foto de 12 megapixeli, care este capabil să descarcedate din reţelele de internet mobil cu viteze de până la 10,2 Mbps,este disponibil din această săptămână în magazinele operatorilorlocali de telefonie mobilă şi ale retailerilor, a anunţatreprezentanţa locală a companiei finlandeze, cel mai mareproducător de mobile din lume.

"Nokia N8 va ajunge în această săptămână pe canalele oficialeale Nokia", au anunţat reprezentanţii filialei locale a companieifinlandeze prin intermediul conturilor deschise de companie pereţelele sociale Facebook şi Twitter. Nokia România este urmărităde 1.000 de persoane pe Twitter şi de 21.000 de persoane peFacebook. Primul operator care a anunţat includerea Nokia N8 înoferta comercială este Orange, numărul unu pe piaţa locală telecom,care vinde terminalul la preţuri pornind de la 169 de euro pentruclienţii noi care încheie abonamente pe doi ani, la un tarifpornind de la 21 de euro pe lună. Ambele valori includ TVA. Fărăabonament, Nokia N8 este disponibil la Orange la un preţ deaproximativ 470 de euro, potrivit datelor publicate pe pagina web acompaniei.

Nokia, care deţine în România şi o fabrică în judeţul Cluj - cuun business de peste un miliard de euro în 2009, este numărul unupe piaţa locală de telefoane mobile, inclusiv pe segmentulsmartphone-urilor, potrivit datelor de pe piaţă. Anual, româniicumpără aproximativ patru milioane de telefoane mobile, iarponderea smartphone-urilor este de aproximativ 7% din numărul deunităţi vândute.

Nokia România şi-a intensificat în acest an eforturile depromovare pe piaţa locală, compania punând accent pe oferta desmartphone-uri, în condiţiile în care concurenţa pe acest segment acrescut puternic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO