Business Hi-Tech

Nou record la cardurile de memorie SD

09.01.2004, 00:00 15

SanDisk, companie specializata in producerea de suporturi de memorie digitala, va aduce in magazine primul card de tip SD (Secure Digital) cu o capacitate de 1 GB la sfarsitul acestei luni.
Lansarea cardurilor SD de 1 GB se petrece la mai mult un an de cand producatorul japonez Matsushita Electric Industrial, detinatorul marcii Panasonic, a prezentat la o expozitie primul prototip.
Cardurile SD de memorie sunt utilizate in multe dintre camerele foto digitale aparute pana acum pe piata iar pe unul cu capacitatea de 1 GB pot incapea peste 2.000 de fotografii la rezolutia de 1.600 x 1.200 de pixeli sau noua ore de inregistrate video in format MPEG4.
Compania estimeaza ca pretul unui astfel de card de memorie se va ridica la aproximativ 500 de dolari.
Primul anunt facut de oficialii SanDisk referitor la lansarea cardurilor de 1 GB dateaza de anul trecut, de la expozitia CeBIT 2003, desfasurata in Germania, la Hanovra. Pe atunci reprezentantii firmei promiteau sa scoata produsul pe piata in trimestrul al treilea al anului 2003.
Matsushita Electric Industrial si Toshiba au anuntat ca vor lansa si ele un card cu aceasta capacitate in cursul primelor sase luni ale anului.Deocamdata, pe suporturi atat de mici de memorie, pragul de 1 GB a fost trecut numai de Sony cu ale sale Memory Stick-uri, carduri care functioneaza atat cu organizatoarele personale cat si cu camerele foto digitale produse de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO