Business Hi-Tech

Nouă companii de tehnologie au fost admise pentru ajutoare de stat de aproape 40 milioane de lei

Nouă companii de tehnologie au fost admise pentru ajutoare de stat de aproape 40 milioane de lei

Deutsche Bank crede că industria de IT&C din România va ajunge până în 2025 la 12% din PIB faţă de 6% în acest moment

Autor: Ioana Nita

18.08.2017, 00:06 2626

În schimbul ajutoarelor de stat solicitate, companiile se angajează să creeze cumulat aproape 1.000 de noi locuri de muncă.

Nouă companii care activează în domeniul tehnologiei pe plan local au primit acordul pentru ajutoare de stat în valoare cumulată de aproape 40 milioane lei, prin intermediul cărora se angajează să creeze circa 1.000 de locuri noi de muncă. Acestea fac parte dintre cele 24 de firme care au solicitat ajutoare de stat în luna iunie a acestui an în baza H.G. nr. 332/2014 şi care au fost admise în etapa următoare.

Cele nouă companii sunt specializate pe diferite segmente IT şi tehnice, cum ar fi dezvoltarea de soluţii software, comerţ online, retail telecom, soluţii în cloud, servicii de call-center şi marketing digital, servicii şi soluţii IT în regim outsourcing sau tehnologie auto. Cel mai mare ajutor de stat cerut în acest val de solicitări de o companie de tehnologie se ridică la 9,45 milioane lei.

Acesta a fost solicitat de compania locală Vauban IT, specializată în externalizarea de soluţii şi servicii IT, în special în ceea ce priveşte procesele de business (BPO). Compania, deţinută de cetăţeanul francez Coyne David Nicolas Joseph Andre,a înregistrat anul trecut afaceri de 31,4 milioane lei (aproape 7 milioane euro), plus 58% faţă de 2015.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO