Business Hi-Tech

Noua dată pentru lansarea iPhone 5 la Cosmote România: 2 noiembrie - surse

Noua dată pentru lansarea iPhone 5 în România: 2 noiembrie - surse

Autor: Adrian Seceleanu

19.10.2012, 20:00 1676

iPhone 5, cel mai nou smartphone Apple, va fi disponibil oficial la vânzare în România în jurul datei de 2 noiembrie la Cosmote România - numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, au declarat pentru ZF surse de pe piaţa locală telecom.

"În jurul zilei de 2 noiembrie telefonul va ajunge la vânzare", potrivit sursei citate.

Primul pas va fi făcut săptămâna viitoare, când va fi anunţată disponibilitatea în curând a smartphone-ului, conform datelor ZF. Ulterior ar urma să fie făcută publică şi data punerii în vânzare - 2 noiembrie.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii Cosmote nu au dorit să comenteze informaţiile.

ZF a scris la începutul acestei luni că data lansării iPhone 5 de către Cosmote România este 19 octombrie, citând surse de pe piaţă. Ce s-a întâmplat? Apple ar fi amânat lansarea pe piaţa din România pe fondul problemelor pe care le are cu stocurile pe pieţe cheie, care absorb cantităţi semnificative de smartphone-uri, potrivit datelor obţinute de ZF de pe piaţa telecom.

De altfel, este greu ca relaţia dintre Apple şi operatorii de telefonie mobilă din România să fie descrisă drept una de la egal la egal. Cei care dictează regulile sunt americanii, iar cei care le respectă întocmai sunt reprezentanţii companiilor din România. Aple obligă operatorii din România să comunice într-un anumit fel informaţiile despre iPhone 5, în conformitate cu reguli incluse într-un manual aflat la dispoziţia companiilor de telefonie.

În condiţiile în care informaţiile privind data lansării se vor dovedi corecte este de aşteptat ca iPhone 5 să fie disponibil simultan şi la ceilalţi doi operatori de pe piaţă care comercializează oficial telefoanele Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO