Business Hi-Tech

Noua ţintă pentru Ericsson în România: să vândă servicii şi echipamente pentru furnizorii de conţinut TV& video

Sotiris Vassiliadis, şeful diviziei TV & media pentru Europa de Sud-Est al Ericsson

Sotiris Vassiliadis, şeful diviziei TV & media pentru Europa de Sud-Est al Ericsson

Autor: Adrian Seceleanu

11.02.2015, 00:08 540
Sotiris Vassiliadis, şeful diviziei TV & media pentru Europa de Sud-Est: „Acum TV înseamnă orice conţinut video, accesat de pe orice echipament. Nu cunosc niciun director tehnic din telecom din România care să nu fie îngrijorat de creşterea traficului de date.“
 
Românii consumă încă, în marea lor majoritate, conţinutul video în mod tradiţional - urmărind emisiunile sau filmele la orele programate de staţiile TV, însă în următorii ani fenomenul care se manifestă deocamdată în principal în oraşele mari - consumul de conţinut video online de pe diferite echipamente, la cerere - va creşte exploziv şi va pune presiune pe reţelele de telecom - care trebuie să fie gata să susţină traficul uriaş de date - şi pe furnizorii & producătorii de conţinut, care trebuie să fie gata nu doar să livreze „clipurile“ pe orice tip de echipament, ci şi să lanseze oferte personalizate.
 
„Consumul de servicii TV liniare este încă dominant în România, dar în ma­rile oraşe începem să vedem că plat­for­­mele de conţinut multiecran, ac­ce­si­bi­le nu doar pe TV, ci şi pe tabletă, smart­­­phone, computer sau smart TV în­cep să câştige teren. Acum, din punctul de ve­dere al consumatorului, TV în­seam­­­­nă orice video pe care îl pot con­su­ma de pe orice echipament“, a de­clarat într-un interviu pentru ZF Sotiris Vassi­li­adis, şeful diviziei de soluţii media & TV al Ericsson pentru Europa de Sud-Est.
 
În acest context, compania suedeză va profita de poziţia puternică pe care o deţine pe plan local pe piaţa furnizării de echipamente şi servicii pentru operatorii de telecomunicaţii şi de cei peste 3.000 de angajaţi pentru a se extinde puternic pe segmentul soluţiilor media & TV pentru operatorii de co­municaţii, producătorii de conţinut şi staţiile TV locale, care vor fi nevoiţi să facă investiţii semnificative în următorii ani pentru a se adapta la schimbările din com­­por­tamentul consumatorilor. Di­vi­zia condusă în această regiune de Vassi­liadis oferă echipamente şi soluţii de compresie a conţinutului video, asi­gu­rare a transmisiunilor prin tehnologii LTE sau IPTV, platforme TV multi-ecran, infrastructură pentru trans­mi­siuni TV sau gestionarea conţinutului media la cerere.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO