Business Hi-Tech

Noul Apple Watch ar putea fi un inamic redutabil împotriva COVID-19. Device-ul măsoară nivelul oxigenului din sânge, un indicator important în lupta cu boala

Noul Apple Watch ar putea fi un inamic redutabil...

Autor: Catalin Rosioru

16.09.2020, 07:25 205

Apple Watch Series 6, lansat marţi seara, măsoară pentru prima dată nivelul de oxigen din sânge în doar 15 secunde. Noile produse Apple revoluţionează piaţa produselor de profil.

Nivelul de oxigen din sânge este un indicator care arată cât de bine funcţionează sistemul respirator şi cel cardiovascular.

Apple a anunţat un parteneriat cu Universitatea din Seattle pentru a analiza dacă datele nivelului de oxigen din sânge pot să fie un indiciu în cazurile de Covid.

Apple a prezentat câteva cazuri ale unor persoane cărora Apple Watch le-a salvat viaţa: în cazul unei persoane, senzorul ceasului a detectat un puls mărit şi a alertat serviciile medicale.

Apple a lansat diferite feţe pentru ceas pentru diferite meserii: medic, fotograf sau surfer, dar ar putea exista o nouă versiune specială, cu informaţiile de care fiecare are nevoie.

Apple a anunţat şi o serie nouă numită Apple Watch SE, o versiune cu un preţ mai accesibil, care va porni de la un preţ de 279 de dolari.

La evenimentul de lansare primul anunţat a fost iPad-uş de a 8-a generaţie, care are acelaşi design, performanţă mult mai bună graţie procesorului A12 Bionic, cu 40% mai rapid şi un salt de 2X în ceea ce priveşte grafica. Apple susţine că este de două ori mai rapid decât cel mai vândut laptop Windows, de trei ori mai rapid ca cea mai populară tabletă cu Android.

Noul iPad de a 8-a generaţie este compatibil cu tastatura şi Apple Pencil şi va veni din start cu iPadOS 14. Tableta are un ecran de 10.2 inci, iar preţul este de 329 de dolari.
iPad Air 4 este următorul pe listă. iPad Air vine în cinci culori diferite şi are un display de 10.9 inci liquid retina, rezoluţie de 2360 x 1650. Noul iPad Air va avea un procesor A14 Bionic care Apple susţine că este primul din lume cu un proces de fabricare pe 5nm. Are 11.8 miliarde de transistori în interior. Acest procesor aduce un progres cu 40% faţă de precedentul iPad Air. iPad Air va costa 599 de dolari.

A fost anunţat şi Apple One, un program prin care utilizatorul poate face un abonament comun pe diferite platforme: Apple Music, iCloud, Apple TV, Fitness+.

De asemenea, Apple a anunţat un proiect de reducere a amprentei de carbon, obiectivul fiind ajungerea la zero până în 2030.

Lnsarea Apple a putut fi văzută live şi în România, pe canalul de Youtube al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO