Business Hi-Tech

Noul iPhone va avea o carcasa din plastic sensibila la atingere si ecran OLED

Noul iPhone va avea o carcasa din plastic sensibila la atingere si ecran OLED

Noul IPhone 4G ar putea fi disponibil pentru clienti din luna iunie

15.01.2010, 00:00 112

Noul model Apple iPhone, 4G, care ar putea ajunge in magazine iniunie sau iulie, va avea o camera foto de 5 megapixeli si o carcasadin plastic sensibila la atingere - care le va permiteutilizatorilor sa controleze telefonul si prin miscari realizate cudegetele pe spatele telefonului, scrie Bloomberg, care-l citeaza peanalistul Robert Chen, de la Goldman Sachs.

"Apple va implementa multe inovatii in noul model, nu doar dinpunct de vedere hardware, ci si software", a spus Chen. Noul iPhoneva avea o carcasa din plastic sensibila la atingere din acelasimaterial din care a fost realizat mouse-ul lansat anul trecut pepiata de Apple, denumit "Magic Mouse", a precizat el fara a oferidetalii despre sursa informatiilor sale.

Noul model de mouse lansat anul trecut de Apple era realizatdintr-un plastic sensibil la atingere care a inlocuit butoanelemecanice ale dispozitivului - o premiera in industria IT. InRomania, "Magic Mouse" costa 328 de lei - in timp ce un mouseobisnuit poate fi achizitionat si la preturi mai mici de 20 delei.

In aceasta saptamana au aparut informatii in presainternationala potrivit carora noul iPhone va avea ecran OLED.Ecranul OLED (in limba engleza "Organic Light-Emitting Diode") sedeosebeste de cele obisnuite prin faptul ca e mai subtire, mailuminos si ofera o imagine mai clara.

Reprezentantii Apple au refuzat sa comenteze ceea ce ei au numit"speculatiile" de pe piata. Noul model de iPhone 4G va avea ecranOLED, baterie care va putea fi schimbata si va permite sesiuni devideochat. Noul smartphone va avea si un procesor dual-core, o nouagrafica si o camera foto mai buna decat modelele anterioare deiPhone.

In Romania, iPhone 3GS poate fi cumparat in reteaua Orange. Faraabonament, cu o memorie de 16 GB, smartphone-ul are un pret de 549de euro. Varianta mai scumpa, cu memorie de 32 de GB costa 649 deeuro.

Potrivit presei internationale, noul iPhone va fi lansat cat maicurand in incercarea Apple de a inabusi interesul tot mai mare alconsumatorilor pentru telefoanele care functioneaza pe platformaAndroid, precum Nexus One, lansat saptamana trecuta de Google.Apple este asteptat sa lanseze la sfarsitul lunii un tablet PC, cuecran tactil multitouch si care va permite, printre altele, citireade carti electronice.

Dispozitivul va semana cu un iPod Touch mai mare si va avea unecran multitouch de 10,1 inchi (25,6 cm). Se va putea conecta lainternet wireless si va fi ca un computer, care ii va permiteutilizatorului sa navigheze pe internet, sa vizioneze filme siemisiuni de televiziune, sa asculte muzica si sa citeascae-book-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO