Business Hi-Tech

Noul Kindle, cu Wi-Fi si ecran mai mare, disponibil si pentru utilizatorii din Romania

Noul Kindle, cu Wi-Fi si ecran mai mare, disponibil si pentru utilizatorii din Romania
07.01.2010, 00:00 222

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a anuntat ieri canoua varianta a dispozitivului de citire al cartilor electroniceKindle, cu Wi-Fi si ecran mai mare, poate fi cumparata deutilizatorii din peste 100 de tari, relateaza Reuters.

Dispozitivul, numit Kindle DX, care va avea un ecran de 9,7inchi (24 cm) va putea fi cumparat online chiar si de utilizatoriiromani la un pret de 489 de dolari (339 de euro). Livrarile vorincepe sa fie facute de pe 19 ianuarie.

Adresat in special oamenilor de afaceri si studentilor, nouldispozitiv permite citirea documentelor pdf, a ziarelor, hartilorsi are o capacitate de stocare de pana la 3.500 de carti. Cartilepot fi descarcate de pe Amazon.com in baza unui cont. De asemenea,o serie de 100 de ziare si reviste, dintre cele mai cunoscute dinlume sunt disponibile pentru a fi citite cu ajutorul Kindle.

Retailerul ofera peste 300.000 de carti electronice. Cartilesunt disponibile numai in limba engleza, dar retailerul incearca safaca posibil accesul la carti traduse si in alte limbi.

Kindle DX a fost lansat anul trecut de Amazon, dar a fostdisponibil numai in Statele Unite. In luna octombrie a fost lansatavarianta Kindle cu ecran cu diagonala de 6 inchi (15 cm), vandut inpeste 130 de tari, la un pret de 279 de dolari. Kindle este cel maibine vandut din milioanele de produse oferite de Amazon.com.

Unii dintre analisti nu au fost insa convinsi de utilitateanoului Kindle, avand in vedere, sustin ei, ca utilizatorii dorescgadgeturi cat mai mici si ca pretul noului produs ii va descurajape acestia. Reprezentantii Amazon au declarat insa ca produsul afost creat special pentru ziare, a caror citire se face eficient cuaparate mai mari.

Microsoft lanseaza un tablet PC cu doar doua saptamaniinaintea Apple

Anul acesta Kindle va avea concurenta din partea celorlaltecompanii care se intrec in a lansa diferite modele de tablete PC cevor permite si citirea cartilor electronice. Tabletele PCreprezinta unele dintre cele mai asteptate inovatii ale anului.

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, eraasteptat aseara sa lanseze la Las Vegas un tablet PC, in conditiilein care Apple va prezenta un astfel de produs la sfarsitul lunii,relateaza The New York Times. Tablet PC-ul va fi produs deHewlett-Packard (HP), cel mai mare producator de PC-uri siimprimante de la nivel mondial, si va fi pus in vanzare de lajumatatea anului. Anuntul urma sa fie facut de CEO-ul Microsoft,Steve Ballmer, la deschiderea Consumer Electronics Show - cel maimare targ de IT&C din lume.

Potrivit New York Times, gadgetul Microsoft va avea touchscreensi va permite citirea de carti online.

Microsoft doreste astfel sa fie cu un pas inaintea Apple,producatorul telefoanelor iPhone si al playerelor portabile iPod,care va lansa un tablet PC la finele lunii. Dispozitivul Apple vasemana cu un iPod Touch mai mare si va avea un ecran multitouch de10,1 inchi (25,6 cm). Se va putea conecta la internet wireless siva fi ca un computer, care va permite utilizatorului sa navighezepe internet, sa vizioneze filme si emisiuni de televiziune, saasculte muzica si sa citeasca e-book-uri.

Noul gadget va avea un pret cuprins intre 700 si 1.000 de dolari(486 si 700 de euro). Apple a inregistrat deja domeniul de internetiSlate.com, lasand sa se inteleaga ca aceasta va fi denumireanoului dispozitiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO