Business Hi-Tech

Noul star al telefoanelor ajunge in Romania in toamna, cu un pret probabil de 550 de dolari

Noul star al telefoanelor ajunge in Romania in toamna, cu un pret probabil de 550 de dolari
09.06.2009, 00:00 71

Palm Pre, smartphone-ul touchscreen dezvoltat de americanii de la Palm ca raspuns la Apple iPhone, va intra in Romania la sfarsitul lunii septembrie, potrivit oficialilor I.R.I.S., unul dintre cei doi distribuitori locali.

"Lansarea depinde si de cererea din Vest, insa dispozitivul ar trebui sa fie disponibil in Europa de Est, inclusiv in Romania, la sfarsitul lunii septembrie, la preturi similare cu cele de afara (550 $ fara abonament - n. red.)", a declarat Zsolt Kadar, directorul de marketing al I.R.I.S., care este distribuitorul autorizat al produselor Apple in Romania (mai putin iPhone) si care urmeaza sa isi schimbe denumirea in Apcom. La inceputul acestei saptamani, stocul de telefoane Pre a fost epuizat in Statele Unite, la numai cateva ore dupa ce operatorul Sprint Nextel a inceput sa comercializeze dispozitivul.
 
Concureaza cu iPhone si Blackberry
Reprezentantii Apcom/I.R.I.S., care distribuie PDA-uri si smartphone-uri din 2001 (initial ale companiei Handspring, achizitionata de Palm in 2003), spun ca vor lua in considerare parteneriate cu operatorii telecom locali. In 2006, smartphone-ul Palm Treo v500 a fost lansat in retelele Vodafone din Europa. Produsele Palm mai sunt distribuite in Romania si de catre compania Omnisoft.
Palm Pre, un smartphone care s-a bucurat de recenzii pozitive in media internationala, intra in competitie cu alte telefoane inteligente precum Apple iPhone (vandut in Romania doar de Orange) si Blackberry (mobile comercializate pe piata locala doar de Orange si Vodafone).
Nivelul vanzarilor de pe piata locala va fi influentat, probabil, si de rezultatul negocierilor cu operatorii de telefonie mobila, si de nivelul subventiilor cu care terminalul va fi disponibil cu achizitia unui abonament.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO