Business Hi-Tech

Noul Windows va integra Skype şi va fi optimizat pentru tablete

Noul Windows va integra Skype şi va fi optimizat pentru tablete

Autor: Mediafax

02.06.2011, 23:33 407

Microsoft a prezentat joi, în Statele Unite şi Taiwan, oversiune a următorului sistem de operare pregătit de companie, cunumele de cod Windows 8. Principalele noutăţi aduse de următorulWindows sunt accentul pus pe funcţiile touchscreen şi optimizareapentru computere tabletă, Microsoft încercând să prindă din urmăApple pe această piaţă aflată într-o expansiune explozivă.

Compania promite că sistemul va fi compatibil cu o gamă largă decomputere şi gadget-uri, de la PC-uri tradiţionale la laptop-uri şitablete, primind comenzi atât prin touchscreen, cât şi printastatură şi mouse. Microsoft vrea să integreze serviciile Skype detelefonie şi videoconferinţă pe internet în noul sistem de operare,după ce a cumpărat luna trecută compania cu 8,5 miliarde dedolari.

Microsoft, cel mai mare dezvoltator de software din lume, artrebui să lanseze noul sistem pe piaţă în următoarele 18 luni,notează Reuters. Anunţul noilor funcţii a fost însă umbrit defaptul că unii producători de PC-uri se plâng deja de restricţiileimpuse de companie pe gradul de implicare a terţilor în dezvoltareaprodusului. Gigantul software a indicat însă producătorilor decipuri care vor să folosească Windows 8 pentru tablete că trebuiesă lucreze cu un singur producător de PC-uri, pentru a acceleraprocesul de distribuţie, potrivit informaţiilor publicate deBloomberg şi Dow Jones.

Unii producători de PC-uri s-au plâns că ar putea "rămâne pedinafară" pe piaţa tabletelor cu noul sistem de operare Microsoft.Oficialii Microsoft au spus că data lansării noului sistem estesecretă, precizând doar că produsul nu va fi gata până la toamnă.De obicei, Microsoft aşteaptă 24-36 de luni între lansările deversiuni majore de Windows, astfel că data apariţiei pe piaţă aWindows 8 ar fi în intervalul octombrie 2011 - octombrie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO