Business Hi-Tech

Novensys face o achiziţie şi ţinteşte afaceri de 40 mil. euro

Novensys face o achiziţie şi ţinteşte afaceri de 40 mil. euro

Cezar Golumbeanu, CEO al Novensys: Discuţiile privind preluarea au început în urmă cu doi ani. Concret, Novensys a preluat de la Ager Solutions circa 20 de angajaţi şi un portofoliu de circa 50 de contracte

Autor: Adrian Dumitrache, Adrian Seceleanu

20.01.2012, 00:05 2329

"Este criză şi pentru a găsi noi modalităţi de creştere a afacerilor Novensys am preluat businesul Ager Solutions pe segmentul Microsoft Dynamics. Colaborăm cu Ager de circa şase ani, iar discuţiile privind preluarea au început în urmă cu doi ani. Concret, Novensys a preluat de la Ager Solutions circa 20 de angajaţi şi un portofoliu de circa 50 de contracte", a declarat Cezar Golumbeanu, directorul general al Novensys.

El a evitat să avanseze o cifră privind valoarea tranzacţiei, despre care a spus că este una complexă. "Cesiunea contractelor şi transferul salariaţilor Ager includ şi o componentă de cash. În 2011, soluţiile Microsoft Dynamics au adus Novensys venituri de peste un milion de euro, iar în acest an ne aşteptăm să atingem 2,5 milioane de euro", a spus Golumbeanu.

Potrivit datelor companiei, vânzările Microsoft Dynamics aveau o pondere de 60-70% în afacerile Ager Solutions.

Prin integrarea celor două echipe, Novensys îşi întăreşte poziţia de furnizor pentru suita de soluţii destinate gestiunii afacerii Microsoft Dynamics. "Vom gestiona peste 200 de clienţi, iar cota de piaţă va depăşi 50% pe segmentul Microsoft Dynamics", a mai spus reprezentantul Novensys. În urma tranzacţiei, echipa Microsoft Dynamics NAV din cadrul AGER Solutions îşi va continua activitatea sub brandul Novensys şi împreună cu echipa Dynamics actuală a Novensys.

Cu o experienţă de 15 ani în domeniu şi peste 220 de angajaţi, Novensys este un integrator local de solutţii informatice dezvoltate de Oracle, Microsoft sau IBM.

Potrivit datelor preliminare, Novensys a încheiat anul 2011 cu afaceri de 28 milioane de euro, de la 21 milioane de euro în urmă cu an. "Pentru 2012, ne aşteptăm la venituri de 40 milioane de euro, obiectiv pe care vrem să îl atingem prin includere de noi produse şi servicii în portofoliul companiei şi diversificarea activităţii", a spus Golumbeanu.

Novensys Corporation este controlată de Cezar Florin Golumbeanu - 22,8%, Andrei Ştefan Caunii - 21,75 %, Robert Florin Cristea - 22,05 % şi ICB Investment Limited (Cipru) - 33,4 %. Compania Novensys a fost fondată în 1996 sub numele Bar Code Systems. În 2011 afacerile companiei au crescut inclusiv pe fondul câştigării unor noi contracte cu companii precum furnizorul de gaze GDF SUEZ Energy România sau reprezentanţa Adidas. Cea mai mare pondere în veniturile companiei, de peste 60%, o au serviciile de consultanţă, implementare şi suport pentru soluţiile informatice de tip ERP, CRM, integrate cu diferite echipamente de mobilitate.

Compania vinde şi terminale mobile Psion şi Motorola care permit, spre exemplu, scanarea codurilor de bare, inventarierea stocurilor sau validarea unor tichete de parcare sau de acces la evenimente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO