Business Hi-Tech

Numar record de cautari pe site-ul BBC

11.01.2005, 00:00 16

Motorul de cautare al site-ului BBC a inregistrat un numar record de utilizatori in anul 2004, iar cautarile acestora au fost atat dintre cele simple cat si dintre cele mai traznite, noteaza publicatia online britanica.
Peste 45 de milioane de oameni au folosit serviciile motorului de cautare BBC (care "scotoceste" atat pe site-ul propriu cat si pe Internet), acestia incercand sa gaseasca raspuns unui numar de 277 milioane de cautari.
Printre cei mai cautati termeni ai anului 2004 au fost "jocuri", "Harry Potter" si "Jocurile Olimpice". Dar au existat si intrebari iesite din comun, cum ar fi "ce inseamna caine?", "cum se pronunta cuvantul baschet?" sau "ce au elvetienii atat de special?"
Numarul de cautari inregistrate pe parcursul anului trecut a fost cu 34% mai mare decat in 2003, conform statisticilor BBC. De asemenea, numarul vizitatorilor a crescut cu 44% fata de cel inregistrat in urma cu 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO