Business Hi-Tech

Numaratoare inversa pentru Ghiseul virtual

02.02.2006, 20:32 42

Ghiseul virtual de plati, pus la punct de un consortiu format din trei companii si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI), va fi lansat oficial martea viitoare, pe 7 februarie, conform unor surse apropiate proiectului.

Portalul, care va putea fi accesat la adresa www.ghiseul.ro, le va permite in prima faza soferilor bucuresteni care sunt amendati pe raza Capitalei sa plateasca amenzile online, daca detin un card bancar activat pentru platile pe Internet. In lunile martie si aprilie portalul va fi extins pentru a permite plata taxelor de eliberare a pasaportului, iar catre jumatatea anului va putea fi utilizat si pentru plata altor taxe si impozite, a spus pentru ZF Laurentiu Despoiu, managing partner la Kondiment, companie care furnizeaza solutii de design, administrare web si promovare online si care a participat la realizarea proiectului.

Site-ul a fost realizat in colaborare de catre furnizorul de solutii IT Softwin, procesatorul de plati online DotCommerce si Kondiment. Suma totala platita pentru proiect de MCTI se ridica la 79.000 de euro si reprezinta o plata unica. "Este greu de estimat ce numar de utilizatori va avea sistemul anul acesta, insa putem spune ca Ghiseul a fost proiectat sa suporte un volum mediu de 4.000 de tranzactii zilnic si un volum de varf de 20 de tranzactii pe secunda", a spus Raymond Maiorescu, director al diviziei de dezvoltare software de la Softwin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO