Business Hi-Tech

Numărul 1 la portare de 23 de luni. RCS&RDS rămâne cel mai puternic magnet de pe piaţa de telefonie mobilă

Numărul 1 la portare de 23 de luni. RCS&RDS rămâne cel...

Autor: Adrian Seceleanu

13.04.2016, 00:04 3181

Compania de cablu RCS&RDS a atras şi în luna martie cel mai mare număr de clienţi de telefonie mobilă de la rivali prin portare - procedura prin care un client îşi schimbă furnizorul de servicii de comunicaţii păstrându-şi numărul de telefon - soldul utilizatorilor atraşi în ultimii doi ani de la Orange, Vodafone şi Telekom apropiindu-se de 700.000, arată datele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Din luna mai 2014 RCS&RDS a atras în fiecare lună cel mai mare număr de clienţi de la rivali prin portare, conform datelor ANCOM.

Informaţiile de la arbitrul telecom arată o revenire puternică a Orange pe acest segment, numărul de clienţi atraşi de la rivali în martie fiind în creştere cu 80% şi uşor mai ridicat decât cel raportat de Vodafone.

Rezultatele Telekom România s-au îmbunătăţit, dar grupul de comunicaţii fixe şi mobile rămâne cel mai slab jucător de pe piaţă din acest punct de vedere atât la nivelul lunii martie cât şi a primului trimestru.

Datele privind portările furnizate de ANCOM nu creionează imaginea completă a pieţei locale de telecomunicaţii, însă reprezintă totuşi un bun indicator al atractivităţii ofertelor şi al capacităţii operatorilor de a determina clienţii altor companii să-şi schimbe furnizorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO