Business Hi-Tech

Numărul angajaţilor din IT a ajuns să-l depăşească pe cel al angajaţilor din telecom pentru prima dată

Numărul angajaţilor din IT a ajuns să-l depăşească...

Autor: Adelina Mihai

08.09.2014, 00:08 729

Sectorul activităţilor de servicii în tehnologia informaţiei l-a depăşit pentru prima dată pe cel al tele­comunicaţiilor în ceea ce priveşte efectivul total de sala­riaţi, arată cele mai recente date ale Insti­tutului Naţional de Statistică. Astfel, la finalul lunii iunie a acestui an 44.400 de an­gajaţi lucrau în domeniul IT, cu 900 mai mulţi decât în industria de telecom.

Dacă în urmă cu şase ani (primul an în care INS a oferit situaţii defalcate privind indicatorii sociali din IT şi telecom) în IT lucrau circa jumătate din numărul de an­gajaţi din prezent (adică 22.600 de per­soane), în telecomunicaţii situaţia era cu totul alta: în 2009 sectorul număra 44.100 de angajaţi, efectiv care a scăzut ulterior timp de doi ani la rând.

„Afacerile din domeniul telecomu­nicaţiilor sunt locale şi au ajuns la un nivel de saturaţie, deci nu s-ar mai justifica «înghi­ţirea» altor angajaţi. În schimb, businessul din domeniul IT este global, iar paleta de clienţi este mult mai mare, deci poate creşte oricât de mult numărul de angajaţi din România“, a explicat Andrei Pitiş, preşe­dinte al Asociaţiei patronale a industriei de software şi servicii (ANIS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO