Business Hi-Tech

Numărul companiilor care au concediat specialişti sau manageri IT în cazul unei breşe majore de securitate s-a redus în 2021 la mai puţin de jumătate faţă de 2018

Numărul companiilor care au concediat specialişti sau...

Autor: Roxana Rosu

10.01.2022, 14:49 184

Numărul companiilor care au concediat anul trecut angajaţi IT senior în cazul în care au avut o breşă majoră de securitate s-a redus la mai puţin de jumătate (7% în 2021, comparativ cu 12% în 2018), reducerea fiind similară şi în cazul personalului de securitate IT (8% faţă de 14% în 2018), arată un studiu Kaspersky.

Cererea de specialişti IT şi de securitate cibernetică rămâne ridicată, pe fondul unui mediu de securitate cibernetică plin de provocări şi al unei complexităţi IT în creştere.

Conform sondajului Gartner 2020 al Consiliilor de Administraţie, până în 2025, 40% dintre consiliile de administraţie vor avea un comitet de securitate cibernetică dedicat, supravegheat de un director calificat. Rolul şi responsabilităţile directorilor de securitate IT devin cruciale, dat fiind faptul că riscurile de securitate cibernetică sunt a doua cea mai critică sursă de riscuri pentru companii, după riscul de conformare la reglementări. Şi, cu un deficit continuu de competenţe pe piaţă, ar trebui să fie important pentru organizaţii să-şi păstreze experţii pe poziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO