Business Hi-Tech

Numarul de clienti unici ai site-urilor monitorizate de SATI a scazut in luna iulie

08.08.2008, 21:08 30

Numarul de clienti unici (vizitatori) ai site-urilor monitorizate de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) a coborat in luna iulie la 42,2 milioane, in scadere cu aproape 8% fata de luna precedenta, conform datelor din Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI).
Cele mai vizitate site-uri din luna iulie, dupa numarul de clienti unici, au fost forumul site-ului Softpedia.com (1,870 milioane vizitatori unici) si trilulilu.ro (1,512 milioane clienti unici). Portalul Neogen s-a clasat pe locul trei, cu 1,329 milioane clienti unici.
Numarul clientilor unici inregistrati de cele mai vizitate 15 site-uri ale unor companii media a inregistrat o scadere mai puternica decat piata, respectiv de aproape 17%.
Cele mai mari scaderi au fost consemnate de site-urile publicatiilor sportive Gazeta Sporturilor si Prosport, de aproape 30%.
Site-ul Ziarul Financiar a inregistrat cea mai mica rata de scadere din cele 15 site-uri, de mai putin de 3%.
Noul sistem de monitorizare a traficului web a fost implementat de compania germana Spring pentru Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO