Business Hi-Tech

Numeroase extensii pentru Google Chrome sunt folosite pentru a fura datele utilizatorilor

Numeroase extensii pentru Google Chrome sunt folosite...

Autor: Aurelian Mihai

21.08.2014, 17:05 1216

 Potrivit analizelor făcute de experţi în securitate asupra celor peste 48000 extensii pentru Google Chrome aflate în circulaţie, multe dintre acestea sunt folosite pentru comiterea de fraude şi interceptarea datelor sensibile introduse de utilizatori. În majoritatea cazurilor activităţile desfăşurate clandestin trec neobservate de utilizatori obişnuiţi.

Analiza care urmează să fie prezentată în detaliu cu ocazia simpozionului Usenix Security organizat în oraşul american San Diego indică o tendinţă de înmulţire a atacurilor desfăşurate cu ajutorul extensiilor, pe măsură ce infractorii online îşi concentrează eforturile spre a face profit de pe urma abundenţei de informaţii sensibile conţinute în browsere web.

Potrivit setului preliminar de rezultate, cel puţin 130 extensii pentru Google Chrome sunt folosite în scop maliţios, iar alte 4712 extensii atrag atenţia prin activităţi suspicioase, indicând posibile fraude.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO