Business Hi-Tech

Nvidia a cerut autorităţilor americane blocarea importurilor de telefoane şi tablete Samsung

Nvidia a cerut autorităţilor americane blocarea...

Autor: Florentina Dragu

05.09.2014, 15:27 649

Nvidia a înaintat o plângere Comisiei americane pentru Comerţ Internaţional, în care cere ca Samsung şi Qualcomm să nu mai folosească fară acordul său "principalele tehnologii vizuale computaţionale dezvoltate de Nvidia", relatează Bloomberg.

Printre telefoanele şi tabletele Samsung vizate de plângerea Nvidia se numără Galaxy Note 4, Galaxy S5, Galaxy Tab S şi Galaxy Note Pro.

Nvidia susţine că a încercat, fără succes, să încheie un acord cu Samsung în privinţa folosirii brevetelor sale încă din vara lui 2012.

"Samsung a amânat mai multe runde de negocieri, iar în final a dat vina pentru încălcările de brevete pe furnizorii săi de cipuri, precum Qualcomm, sau pe alte părţi terţe, în tot acest timp continuând să adune profituri uriaşe de pe urma produselor pe care le exportă în SUA şi în alte pieţe", se arată în plângerea înaintată de Nvidia.

În replică, oficialii Qualcomm au declarat că analizează acuzaţiile aduse de Nvidia, în timp ce Samsung a declarat că va lua "toate măsurile necesare" pentru a se apăra.

Importanţa procesoarelor grafice în telefonia mobilă creşte tot mai mult, odată cu utilizarea la scară largă a smartphone-urilor şi a tabletelor pentru jocuri şi vizionări de filme.

Nvidia, care produce cipuri Tegra pentru tablete şi telefoane, nu a reuşit până acum să îşi extindă prezenţa pe acest segment, dominat de grupul rival Qualcomm, şi încearcă să îşi crească veniturile pe care le primeşte de la alte companii care îi folosesc brevetele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO