Business Hi-Tech

O asociaţie condusă de fostul secretar de stat Radu Puchiu lansează un proiect de monitorizare a digitalizării în România

O asociaţie condusă de fostul secretar de stat Radu...

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.05.2022, 00:00 284

Asociaţia H.appyCities, organizaţie neguvernamentală ce îşi propune să încurajeze colaborarea şi cooperarea inovativă dintre cetăţeni şi administraţiile publice, anunţă lansarea DES Hub, un proiect destinat dezvoltării unui cadru de lucru colaborativ pentru a creşte indicatorii României în clasamentul european al digitalizării (Digital Economy and Society Index al Comisiei Europene – DESI).

Astfel, obiectivul DES Hub este de a deveni un centru de analiză şi suport bazat pe dialog între autorităţi, mediul privat, academic şi nonguvernamental, orientat spre creşterea performanţei economiei digitale în România şi a scorului DESI. 

„Asistăm de prea mult timp la o atitudine mai degrabă pasivă. Aflăm odată pe an unde stă România în DESI, se discută câteva zile, apoi subiectul e trecut pe un plan secund. Cred că e nevoie de un mecanism care să urmărească permanent acest efort şi, mai ales, să vină, prin dialog şi colaborare, cu idei şi soluţii“, a spus Radu Puchiu, co-fondator al H.appyCities şi iniţiator al proiectului.

DES Hub va avea rolul de platformă de dialog, de resursă de analiză şi documentare, de soluţii generate colaborativ, toate ţintite pe dimensiunile şi sub-dimensiunile DESI şi pe indicatorii individuali ce îi compun.

Proiectul se va desfăşura în două etape: prima, până în luna iulie 2022, de analiză a situaţiei curente, cu identificarea elementelor ce pot duce la o îmbunătăţire rapidă a scorului României în DESI, şi o a doua axată pe discutarea fiecărei dimensiuni şi găsirea de soluţii în mod colaborativ prin organizarea de întâlniri lunare pe parcursul anilor 2022 şi 2023.

De asemenea, mecanismul de lucru propus este de a iniţia un dialog multi-partit pe fiecare dimensiune a DESI (Capital uman, Conectivitate, Integrarea tehnologiei digitale, Servicii publice digitale), de a identifica posibilităţile şi intervenţiile punctuale ce ar ajuta la creşterea scorului României pe respectivele dimensiuni şi de a urmări implementarea lor, au mai transmis reprezentanţii H.appyCities.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO