Business Hi-Tech

O companie care controlează 10 milioane de domenii web vrea 138 mil. dolari din listarea la bursă

O companie care controlează 10 milioane de domenii web vrea 138 mil. dolari din listarea la bursă

Autor: Magraon Andreea

17.01.2011, 23:40 35

Demand Media, companie specializată în dezvoltarea de conţinutpentru site-uri şi înregistrare de domenii web, vrea să obţină 138de milioane de dolari din listarea la bursă, relatează cotidianulbritanic Financial Times.

Compania, care produce ştiri şi materiale video cu diferiteteme, care sunt postate atât pe site-urile proprii (aşa cum esteeHow.com), cât şi pe cele deţinute de alte companii, precumYoutube, va lista 8.625 de milioane de acţiuni, cu o valoarecuprinsă între 14-16 de dolari fiecare. Listarea se va face labursa de la New York. Astfel, compania este evaluată la 1,25 demiliarde de dolari, în scădere faţă de anul trecut când DemandMedia valora 1,5 miliarde de dolari, potrivit unor surse dincompanie. Alte companii de IT care se vor lista la bursă în acestan sunt reţeaua de socializare LinkedIn sau compania onlineGroupon.

Demand Media este condusă de Richard Rosenblatt, fostulpreşedinte al reţelei de socializare MySpace, care a vândut în 2005afacerea către gigantul media News Corps, deţinut de mogulul RupertMurdoch. Compania are în prezent 550 de angajaţi. Veniturilecompaniei provin în principal din publicitate, în trimestrulîncheiat la 31 decembrie fiind în valoare de 70 de milioane deeuro.

Pentru a stabili ce subiecte sunt de interes pentru utilizatori,compania analizează date obţinute din mii de surse, de la căutăripe internet până la informaţiile colectate de reţelele depublicitate online. Compania foloseşte şi datele obţinute din ceade-a doua linie de business, înregistrarea de domenii. Demand Mediaadministrează peste 10 milioane de domenii. Articolele şimaterialele video nu sunt realizate de cei 550 de angajaţi, ci decolaboratori. Compania stabileşte temele de interes, care sunt apoi"revendicate" de cei aproximativ 10.000 de freelanceri carecolaborează cu Demand Media. Dacă propunerea de articol a unuifreelancer este acceptată, el scrie textul şi este apoi plătit cuun eurocent pe cuvânt. În medie, peste 5.700 de articole suntscrise zilnic pentru companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO