Business Hi-Tech

O companie care dezvoltă jocuri video pentru smartphone şi tablete se mută în birourile Orhideea Towers de la Grozăveşti

O companie care dezvoltă jocuri video pentru smartphone...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.08.2018, 15:46 689

Compania Bandai Namco Entertainment, din domeniul jocurilor video pe platforme mobile, a închiriat 1.300 de metri pătraţi în proiectul de birouri Orhideea Towers din zona Grozăveşti din Bucureşti, dezvoltat de austriecii de la CA Immo. Mutarea va avea loc în ianuarie 2019, iar în noul spaţiu ar urma să lucreze circa 110 angajaţi, după ce compania va mai face recrutări.

Compania Bandai Namco este prezentă local din 2008 şi face parte din grupul internaţional Bandai Namco Holdings. Activitatea companiei este de dezvoltare a jocurilor pe platforme precum smartphone şi tablete. Actualul sediu al companiei se află în Olimpia Tower din Piaţa Muncii, al grecilor de la BlueHouse Capital.

„Am reuşit să creştem echipa de la an la an şi să adăugăm direcţii noi de business. Creşterea echipei din ultimii doi ani ne-a condus în mod natural către un spaţiu adecvat, potrivit industriei de gaming”, spune Cristian Dragomir, COO Bandai Namco Entertainment România.

Compania Bandai Namco Entertainment România a avut în 2017 afaceri de 12,5 milioane de lei, pierderi de 526.000 lei şi un număr mediu de 70 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Tranzacţia a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară Griffes.

Proiectul Orhideea Towers a fost finalizat la începutul lunii iulie şi are, în cele două clădiri care compun complexul, aproximativ 37.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri. Gradul de închiriere este de 90%, iar potrivit celor mai recente date, primii chiriaşii se vor muta luna aceasta. Cele două turnuri au 13, respectiv 17 etaje şi 406 de locuri de parcare.

Din cei 37.000 de metri pătraţi pe care îi are în total proiectul Orhideea Towers, 9.300 mp au fost închiriaţi anul trecut de compania din IT Bitdefender, iar 8.000 mp au fost contractaţi de o altă companie din IT – Mysis, specializată în dezvoltarea de software financiar.

Orhideea Towers este primul proiect dezvoltat de la zero de CA Immo în România, cu o investiţie de 75 mil. euro. Construcţia a demarat în luna octombrie 2015 şi a fost realizată de compania Porr Construct, tot din Austria.

CA Immo a obţinut în 2017 venituri din chirii în valoare de 20,4 milioane de euro din proprietăţile finalizate deja pe piaţa locală, cu 200.000 de euro mai mult faţă de anul anterior. Valoarea portofoliului companiei, care cuprinde cinci proiecte de birouri, toate în Capitală, a urcat cu circa 5%, la 302 milioane de euro, faţă de 288 de milioane de euro în anul anterior, potrivit raportului financiar publicat de grupul CA Immo, cu datele aferente la data de 31 decembrie 2017.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO