Business Hi-Tech

O companie de soft din Baia Mare procesează hărţi de la Agenţia Spaţială Europeană cu bani de la UE

Sorin Pop, Indeco Soft: Greentop poate fi privit ca un Wikipedia sau OpenStreetMap al datelor spaţiale

Sorin Pop, Indeco Soft: Greentop poate fi privit ca un Wikipedia sau OpenStreetMap al datelor spaţiale

Autor: Ioana Nita

14.04.2017, 00:04 1810
Indeco Soft, o companie locală specializată în dezvoltare software pentru administraţia publică cu afaceri anuale de circa 2 milioane de euro, va dezvolta un sistem cu care va procesa datele colectate de Agenţia Spaţială Europeană cu ajutorul unei finanţări de 50.000 de euro obţinute de la Uniunea Europeană în prima etapă de anul acesta a programului Horizon 2020 dedicat IMM-urilor.

Datele procesate astfel urmează să fie utilizate pentru aplicaţii în domeniul silviculturii, amenajării teritoriale sau agriculturii de precizie.

„Greentop propune o nouă paradigmă în procesarea datelor pe care Agenţia Spaţială Europeană le pune la dispoziţia publicului. Datele primare sunt greu de utilizat pentru utilizatorii neiniţiaţi, iar soluţiile software comerciale de procesare sunt adesea extrem de costisitoare. Ne utilizăm adesea calculatoarele pentru a transmite mailuri sau pentru a utiliza social media. În acest timp, resursele hardware ale computerelor sunt neutilizate. Greentop propune crearea unei comunităţi de persoane care pun la dispoziţie aceste resurse pentru procesarea datelor, în baza unor algoritmi dezvoltaţi de compania noastră, creând astfel, fără efort, hărţile actualizate”, a explicat Sorin Pop, project manager în cadrul Indeco Soft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO