Business Hi-Tech

O gură de aer pentru Huawei: Statele Unite acordă gigantului chinez încă 90 de zile în care poate face business cu companiile americane

O gură de aer pentru Huawei: Statele Unite acordă...

Autor: Iulian Tenchiu

19.08.2019, 16:59 257

Secretarul Comerţului din SUA, Wilbur Ross, a anunţat luni că guvernul american va extinde perioada în care Huawei Technologies poate cumpăra de la americani resursele necesare livrării serviciilor şi produselor sale. Huawei a mai câştigat trei luni în care poate face business cu companiile americane, scrie CNBC. 

Circa 50 de filiale Huawei au fost introduse pe lista neagă a companiilor din SUA, ajungând astfel la peste 100 de subsidiare Huawei incluse pe listă. Companiile incluse pe această listă nu pot colabora cu companiile americane pentru a obţine componentele necesare livrării serviciilor pe care compania ar trebui să le ofere.

La scurt timp după introducerea Huawei pe lista neagră a companiilor, Departamentul de Comerţ a permis companiei chinezeşti să achiziţioneze componente fabricate în SUA, pentru a reduce impactul pe care „divorţul” dintre compania chinezească şi SUA l-ar fi putut avea asupra clienţilor Huawei americani.

Prin extinderea perioadei în care Huawei poate activa în SUA  a fost reînoit şi un acord potrivit căruia compania chinezească se angajează să asigure stabilitatea reţelelor de telecomunicaţii existente în State şi totodată trebuie să ofere actualizări de software pentru telefoanele Huawei, mai notează CNBC.

Odată cu interzicerea Huawei în SUA, eveniment care a avut la începutul acestui an, războiul comercial dintre SUA şi China s-a agravat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO