Business Hi-Tech

O nouă tranzacţie în IT: norvegienii de la Visma Software, pe cale să preia Intelligent IT (Smartbill) din Sibiu

O nouă tranzacţie în IT: norvegienii de la Visma...

Autor: Ioana Nita

17.12.2019, 00:00 92
Visma Sofware, dezvoltatorul nor­vegian de soluţii software pentru eficien­tizarea afacerilor, care a făcut un val de achiziiţii anul acesta la nivel glo­bal (aproximativ 8), este pe cale să încheie o tranzacţie şi pe plan local cu Intelligent IT, firma din Sibiu care a creat soluţia de facturare şi gestiune Smart Bill pentru IMM-uri, cu afaceri de 11 mil. lei în 2018, conform unor surse din piaţă.

Compania Intelligent IT din Sibiu a fost fondată în 2006 de Radu şi Ioana Hasan şi Mircea Căpăţână, businessul începând să se dezvolte într-un ritm mai alert în ultimii ani, odată cu finanţările primite. La începutul anului 2016, fondul de private equity Catalyst România a preluat în schimbul unei sume de 829.176 de euro un pachet de 25% din acţiunile Intelligent IT printr-o operaţiune de majorare a capitalului social. La majorarea de capital a participat şi Gecad Group, fondat de Radu Georgescu, care a preluat 7% din acţiunile companiei din Sibiu, pentru 229.771 euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO