Business Hi-Tech

O nouă tranzacţie în IT: Norvegienii de la Visma Software sunt la un pas să preia SmartBill din Sibiu

O nouă tranzacţie în IT: Norvegienii de la Visma Software sunt la un pas să preia SmartBill din Sibiu

Autor: Ioana Nita

16.12.2019, 00:07 1182

Visma Software, dezvoltator norvegian de soluţii software pentru companii, cu afaceri anuale de peste 1,1 mld. euro în 2018, care a făcut aproape 10 achiziţii în acest an, este pe cale să încheie o tranzacţie de preluare şi pe plan local cu Intelligent IT, firma din Sibiu care a creat soluţia de facturare şi gestiune Smart Bill pentru IMM-uri, conform unor surse din piaţă. Compania Intelligent IT din Sibiu a fost fondată în 2006 de Radu şi Ioana Hasan şi Mircea Căpăţână, businessul începând să se dezvolte într-un ritm mai alert în ultimii ani, odată cu atragerea de finanţări de la mai multe fonduri de investiţii.

La începutul anului 2016, fondul de private equity Catalyst România a preluat pentru 0,9 mil. euro un pachet de 25% din acţiunile Intelligent IT printr-o operaţiune de majorare a capitalului social.

La majorarea de capital a participat şi Gecad Group, fondat de Radu Georgescu, care a preluat 7% din acţiunile companiei din Sibiu, pentru 0,23 mil. euro. Înainte de încheierea tranzacţiei cu Visma Software, structura acţionariatului companiei Intelligent IT era următoarea: Radu Hasan - 12%, Ioana Hasan 12%, Mircea Căpăţâna 9%, Lucian Todea 3%, Catalyst 25%, Mayeduholding SRL 16%, Smartholding SRL 16% şi Concentric (Gecad Group) 7%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. 

Anul trecut, afacerile Intelligent IT au crescut cu aproape 49% la 10,5 milioane lei, de la circa 7 milioane lei în 2017, iar profitul net s-a situat la 237.000 lei, compania revenind pe profit după pierderea de aprox. 700.000 lei în 2017, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.  Intelligent IT s-a remarcat prin dezvoltarea soluţiilor de facturare şi gestiune SmartBill, brand sub umbrela căruia a lansat apoi şi o soluţie de contabilitate - SmartBill Conta. În plus, anul acesta compania sibiană a a lansat pe piaţă şi o aplicaţie software dedicată caselor de marcat electronice în care a investit 100.000 euro.

 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Gandul.ro ANUNȚ OFICIAL!
AFACERI DE LA ZERO