Business Hi-Tech

Ochelarii Glass ies din etapa experimentală şi vor fi dezvoltaţi de o nouă divizie Google

Ochelarii Glass ies din etapa experimentală şi vor fi...

Autor: Dorian Prodan

16.01.2015, 10:44 371

Anunţat acum aproape doi ani, ochelarii inteligenţi Google Glass au excitat imaginaţia utilizatorilor deoarece au promis să schimbe modul în care interacţionăm cu platformele portabile conectate. În timp, interesul utilizatorilor s-a diminuat însă suficient de mult pentru ca viitorul acestui produs să pară nesigur, însă Google încearcă să ne sugereze că realitatea este alta şi a anunţat ieşirea acestui produs din cadrul laboratoarelor Google X şi intrarea pe mâinile celebrului părinte al playerului iPod şi al termostatului inteligent Nest: Tony Fadell.

Interesul foarte mare pentru ochelarii inteligenţi Google Glass s-a redus în timp din cauza îndelungatei perioade iniţiale de dezvoltare, a amânării repetate a lansării comerciale, a preţului foarte mare a versiunii Explorer şi a reticenţei celor care i-au văzut ca un ameninţare la adresa intimităţii. Între timp, compania a lansat o versiune îmbunătăţită şi şi-a securizat un parteneriat cu Luxottica prin care urma să implementeze tehnologia Glass pe produse mai atractive din punct de vedere estetic, însă interesul pentru Glass nu a fost resuscitat iar dezvoltatorii software păreau din ce în ce mai puţin interesaţi.

Citiţi articolul integral pe www.go4.it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO