Business Hi-Tech

Office 365 devine Microsoft 365 din 21 aprilie. Compania păstrează preţurile neschimbate şi adaugă noi instrumente pentru munca şi educaţia la distanţă

Office 365 devine Microsoft 365 din 21 aprilie. Compania...

Autor: Adrian Seceleanu

01.04.2020, 01:38 670

Gigantul american Microsoft va schimba de luna viitoare numele pachetelor de abonamente Office 365 - care oferă acces la aplicaţii populare precum Word sau Excel dar şi la platforma de cloud a companiei - în Microsoft 365, odată cu adăugarea unor funcţionalităţi noi pentru munca şi educaţia la distanţă - în contextul crizei globale coronavirus.

“Pe data de 21 aprilie, Office 365 va deveni Microsoft 365. Microsoft 365, varianta îmbunătăţită a Office 365, se bazează pe Office integrând AI, conţinut bogat şi şabloane noi, precum şi experienţe bazate pe cloud, pentru a-i ajuta pe utilizatori să devină scriitori, prezentatori, designeri sau manageri mai buni şi pentru a dezvolta o conexiune mai strânsă cu oamenii din viaţa lor. Implementarea va ajunge în următoarele luni la cei peste 38 de milioane de abonaţi ai Office 365”, conform companiei.

Ce a mai anunţat Microsoft:

# Am dezvăluit şi două noi experienţe Microsoft 365 care vor fi lansate în preview în lunile următoare - o nouă aplicaţie Microsoft Family Safety destinată siguranţei familiei în lumea digitală şi fizică, şi funcţii noi în Microsoft Teams pentru o conectare şi o colaborare mai profundă cu prietenii şi familia, privind lucrurile care contează cu adevărat.

# Una dintre cele mai frecvente temeri ale oamenilor este vorbirea în public. Presenter Coach din PowerPoint poate fi de ajutor în acest sens. În timpul repetiţiilor, Presenter Coach utilizează AI pentru a detecta dacă utilizatorul vorbeşte prea repede sau dacă face prea multe pauze sau doar citeşte textul de pe slide-uri.

# Acum, PowerPoint Designer îi ajută pe utilizatori să fie mai creativi şi să economisească timp. De exemplu, cu un simplu clic, aceştia pot transforma textul într-o cronologie atractivă. Sau atunci când adăugă o imagine la slide, Designer va genera automat mai multe layout-uri dintre care aceştia să aleagă.

# Am anunţat noi funcţii în Outlook pentru web care îi ajută pe utilizatori să gestioneze toate angajamentele personale şi profesionale într-un singur loc. Cu aceste funcţii noi, ei pot conecta calendarul personal la calendarul de lucru, pentru a arăta disponibilitatea reală în contul pentru lucru, păstrând în acelaşi timp confidenţialitatea detaliilor programărilor personale şi întâlnirilor de afaceri.

# Pentru o conectare şi mai rapidă, am introdus recent o nouă funcţie Skype numită Meet Now, care permite creearea cu uşurinţă a unei întâlniri video gratuite, cu doar trei clicuri, fără autentificări sau descărcări de aplicaţii.

# Pentru a oferi o aplicaţie care să ajute la gestionarea vieţii personale şi profesionale şi la aprofundarea conexiunii cu cei dragi, astăzi am prezentat în preview noi funcţii pentru viaţa personală care vin integrate în Microsoft Teams. Cu aceste funcţii noi ale Teams utilizatorii se vor putea conecta, rămâne organizaţi şi colabora cu familia şi prietenii. Vor putea crea grupuri pentru a programa călătorii cu prietenii, organiza întâlniri cu vecinii sau următoarea întâlnire pentru clubul de carte. Aceştia se vor putea conecta într-un chat de grup, efectua apeluri video, colabora pentru a crea liste comune de priorităţi şi atribui sarcini anumitor persoane, coordona programări, partaja fotografii şi videoclipuri, toate într-un singur loc. Teams oferă instrumentele cu care să se gestioneze perfect viaţa de zi cu zi; prin partajarea listelor cu cumpărături, organizarea calendarelor familiei, stocarea de informaţii importante precum parolele Wi-Fi şi informaţiile despre conturi şi chiar vizibilitate asupra locaţiei, atunci când persoanele dragi ajung acasă sau în altă parte, cum ar fi locul de muncă sau şcoala.

# Microsoft Family Safety ajută familiile să-i protejeze pe cei dragi, oferindu-le instrumente şi perspective pentru conversaţii care să promoveze obiceiuri mai sănătoase, atât online cât şi în lumea reală. Noua aplicaţie Microsoft Family Safety este o aplicaţie care gestionează timpul petrecut pe ecran pe PC-urile Windows, Android şi Xbox, pentru mai multă linişte sufletească atunci când copiii nu sunt acasă.
Microsoft Family Safety ajută păstrarea unei conexiuni între membrii familiei prin distribuirea locaţiei şi include notificări atunci când un membru al familiei ajunge sau pleacă dintr-un loc, cum ar fi acasă, la şcoală sau la locul de muncă, pentru un plus de linişte, ştiind că familia este acolo unde trebuie să fie.
Începem cu un preview limitat al aplicaţiei pe iOS şi Android, care va fi disponibil în lunile următoare. 

# Abonamentele Microsoft 365 Personal şi Family disponibile la scară largă începând cu 21 aprilie la acelaşi preţ. Abonamentele Microsoft 365 Personal şi Family vor fi disponibile la nivel global începând cu 21 aprilie. Cu abonamentele Microsoft 365 Personal şi Family utilizatorii vor avea acces în cadrul Office 365 de aplicaţii Office premium pentru desktop, 1 TB de stocare OneDrive în cloud de persoană, 60 de minute Skype pentru apeluri către linii fixe şi mobile, funcţii avansate de securitate pentru protecţia faţă de malware şi atacuri de phishing, suport tehnic permanent, plus toate funcţiile şi beneficiile noi anunţate astăzi.

# Microsoft 365 Personal costă 29,99 lei pe lună sau 299,99 lei pe an. O familie de până la şase persoane poate utiliza Microsoft 365 Family pentru 42,99 lei pe lună sau 429,99 lei pe an.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO