Business Hi-Tech

Olandezii de la Takeaway.com vor să cucerească piaţa de livrări şi cumpără platforma Just Eat, evaluată la 5 miliarde dolari

Olandezii de la Takeaway.com vor să cucerească piaţa...

Autor: Alex Ciutacu

28.07.2019, 14:29 399

Compania britanică Just Eat a confirmat zvonurile cu privire la o potenţială preluare de către olandezii de la Takeaway.com, potrivit Bloomberg.

Just Eat a confirmat o informaţie anunţată prima dată de Sky News, potrivit cărora celor două părţi sunt în negocieri, şi a adăugat că nu există încă siguranţa că oferta se va concretiza şi în ce termeni.

Compania olandeză Takeaway.com are o capitalizare de piaţă de 5,7 miliarde dolari, în timp ce Just Eat are o capitalizare de 5,3 miliarde dolari.

Piaţa europeană de food delivery creşte din ce în ce mai repede în contextul în care Amazon se pregăteşte să investească 575 milioane de dolari în platforma Deliveroo.

Acţiunile Just Eat au scăzut cu 15% în ultimele trei luni pe fondul unei evoluţii mai timide a businessului din Marea Britanie. Temerile cu privire la încetinirea economică din regiune afectează companiile expuse direct la trendurile de consum.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO