Business Hi-Tech

Olandezii de la TMC fac o achiziţie în Bucureşti - firma de consultanţă IOTH Consulting, cu 60 de oameni

Olandezii de la TMC fac o achiziţie în Bucureşti -...

Autor: Adrian Seceleanu

16.03.2022, 00:00 261

Compania de consultanţă hightech TMC, cu sediul central în Olanda, care are un model de funcţionare prin care inginerii recrutaţi au contract de muncă dar şi „multă libertate profesională” fiind practic “aproape proprii lor angajaţi”, a făcut prima sa achiziţie în afara ţării – o companie de consultanţă în Bucureşti. “Firma de consultanţă Hightech TMC achiziţionează firma IOTH Consulting din România. Cu sediul în Bucureşti, TMC speră să atragă mai mulţi clienţi şi, mai ales, nou talent din Europa de Est”, conform companiei. Datele de la Registrul Comerţului arată că firma din România era deţinută în proporţie de 90% de Morgan Guffroy, diferenţa de 10% din acţiuni fiind deţinută de Cosmina Dinu. 

 În 2020 firma a raportat afaceri de 7,6 mil. lei, mai mari cu 19,6% cu un profit net de 1,1 mil. lei, mai mare cu 22,2%. Numărul mediu de angajaţi din 2020 a fost de 49, în creştere cu 10 faţă de anul anterior. Aceasta a fost prima achiziţie realizată de firmă înafara ţării de origine, conform sursei citate. “TMC achiziţionează pentru prima dată o companie din afara Olandei. Până în prezent, TMC a cunoscut în străinătate o creştere organică: firma îşi deschidea singură noi entităţi în diferite ţări. Pornind mereu de la propriul „model al antreprenoriatului prin muncă", prin care inginerii întreprinzători primesc multă libertate profesională, având siguranţa unui contract de muncă permanent. În viitor, TMC doreşte să încorporeze mai multe companii cum este IOTH.”

De altfel, pe pagina web a TMC compania susţine că oamenii pe care îi angajează sunt practic “aproape proprii lor angajaţi”. “IOTH a fost constituită în anul 2016 de către Cosmina Dinu şi Morgan Guffroy - un inginer cu experienţă în industria auto şi antreprenor care acordă multă importanţă valorilor umane. Dinu şi Guffroy au realizat împreună o echipă de 60 de ingineri care cunosc bine topul domeniului de consultanţă în tehnologia informaţiei”, conform comunicatului. Dezvoltarea puternică a industriei de auto şi telecom din România reprezintă o oportunitate pentru TMC, a spus Morgan Guffroy.

„Făcând parte din compania TMC, ajungem la afaceri cu clienţi mai mari, cum este Renault." “Astfel, sediul din Bucureşti constituie un prim pas către o reţea de nou clienţi. Şi în acelaşi timp către întemeierea unor echipe internaţionale în care ingineri de top din România lucrează de la distanţă împreună cu ingineri ai altor filiale TMC, la proiecte ale actualilor clienţi TMC”, conform comunicatului. TMC are 22 de filiale în doisprezece ţări diferite şi peste 1.800 de angajaţi în întreaga lume. Compania are în plan să ajungă la 10.000 de oameni până în 2030.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO