Business Hi-Tech

Olandezii pun toată greutatea dezvoltării software pe umerii inginerilor români: În doi ani, 500 de specialişti IT vor dezvolta software pentru întreg grupul financiar ING

Olandezii pun toată greutatea dezvoltării software pe...

Autor: Ioana Nita

19.11.2016, 12:00 6445

Hubul de tehnologie al ING de la Bucureşti este singurul centru de dezvoltare software al grupului la nivel global.

Grupul financiar ING are în plan să recruteze peste 200 de specialişti IT în următorii doi ani în centrul de dez­vol­tare software înfiinţat în Ro­mânia anul trecut, ING Software Develop­ment Center, acesta urmând să ajungă astfel la o echipă de 500 de persoane.

Hubul IT al ING de la Bucureşti este singurul centru de dezvoltare software al grupului olandez, in­gi­nerii români dezvoltând aplicaţii şi soluţii soft­ware pentru sucursale ING din toată lumea.

„La jumătatea anului trecut am decis să facem un centru strategic din hubul IT de la Bu­cureşti şi să devenim astfel furnizor de soft­ware pentru ING la nivel global.  Anul tre­cut echipa era formată din 40-50 de per­soane, iar acum am ajuns la peste 250 de anga­jaţi. Planul este ca până în 2018 să ajun­gem la 500 de angajaţi“, a declarat pentru ZF Marian Ion, CEO-ul ING Soft­ware Develop­ment Center.

La finalul lunii oc­tom­brie, ING Services Ro­mânia, com­pania sub care operează cen­trul de dezvoltare software al grupului olan­dez, avea 257 de angajaţi. Până la sfâr­şitul anului, echipa va ajunge la peste 270 de oa­meni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO