Business Hi-Tech

Oligarhul Abramovici pariază 10 mil. € pe bateria de mobil cu încărcare în 30 de secunde

Roman Abramovici

Roman Abramovici

Autor: Adrian Cojocar

15.06.2014, 13:00 3386
Miliardarul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului britanic de fotbal Chelsea, a investit 10 milioane de dolari într-un start-up israelian care a lansat în această primăvară o baterie de telefon mobil care se poate încărca cu un încărcător special în 30 de secunde, scrie The Wall Street Journal.
 
Start-up-ul StoreDot, dezvoltă tehnologie electronică bazată pe materiale bioorganice. Tranzacţia a fost făcută prin intermediul Millhouse, compania de administrare a activelor a lui Abramovici, care bifează astfel a doua investiţie în Israel.
 
Millhouse „a făcut câteva investiţii în companii de tehnologie, în Rusia şi în alte ţări, inclusiv într-un alt proiect israelian”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei. StoreDot intenţionează să strângă încă 20-30 de milioane de dolari în următoarele luni şi să utilizeze acest capital pentru a înfiinţa în SUA un centru de cercetare şi dezvoltare care o va ajuta să-şi aducă ideile la nivel de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO