Profesii

OLX atacă în plin piaţa de recrutare online şi prăbuşeşte preţurile

31 ian 2017 Autor: Adelina Mihai

OLX, cea mai mare platformă de anunţuri din Romania, intră şi pe nişa serviciilor de recrutare online, prin relan­sarea unei secţiuni dedicate anunţurilor de joburi.

Preţurile pentru listarea anunţurilor de recrutare pe OLX variază între 3,31 euro şi 3,71 euro pentru o vala­bilitate de o lună. Spre comparaţie, pentru 1- 3 anunţuri de angajare postate pe platforma de recrutare eJobs, tot pentru o lună, costurile minime ale unui angajator sunt de 119 euro, de aproape 36 de ori mai mult decat preţul oferit de OLX.

"Planul nostru este să contribuim la creşterea dinamicii de pe piaţa de recrutare. Nu ne adresăm doar companiilor mari, ci şi companiilor mai mici, res­pectiv angajatorilor de sezon, care au nevoie de re­zultate foarte bune

într-un timp relativ scurt, la costuri accesibile", a spus Andrei Duşu, Head of Commercial & Development, Naspers Classifieds Ro­mania, compania care administrează platforma OLX.

Ieri, pe site-ul OLX erau disponibile aproape 69.000 de locuri de muncă, cele mai multe anunţuri fiind pentru joburi în străinătate (peste 9.700), pentru şoferi/ servicii auto/ curierat (8.100 de anunţuri active) şi personal hotelier/ restaurant (aproape 4.800 de joburi). "Ne dorim ca OLX să rămană în continuare principala platformă de recrutare pentru angajatorii care caută ospătari, dulgheri sau constructori", a mai spus Andrei Duşu.

Piaţa serviciilor de recrutare online are o valoare cuprinsă între 12 şi 15 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.01.2017

 
Cuvinte cheie:
OLX
, piata de recrutare
, online
, preturi
, locuri de munca
, platforma
, angajatori
, companii
, recrutare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide