Business Hi-Tech

Operatorii de cablu din UE au rămas pe creştere în 2016, dar presiunea Netflix şi a celorlalte platforme online începe să devină vizibilă

Operatorii de cablu din UE au rămas pe creştere în...

Autor: Adrian Seceleanu

10.03.2017, 00:05 541
Companiile de cablu din cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene au înregistrat anul trecut venituri totale de 23,45 mld. euro, în creştere cu 4,6% faţă de 2015, segmentul de internet având cea mai mare rată de creştere, de aproape 8%, conform datelor companiei de analiză IHS, prezentate în cadrul conferinţei Cable Congress care a avut loc la Bruxelles.

Toate categoriile principale de servicii (cablu, net, telefonie) au înregistrat creşteri, dar serviciile de cablu TV rămân cele care generează cele mai mari venituri şi contribuie cel mai puternic la profitabilitatea industriei, a declarat în cadrul conferinţei Ben Keen, analist independent al pieţei, care a ocupat până de curând funcţia de vicepreşedinte în cadrul IHS.

„Vedem încă oportunităţi uriaşe de creştere susţinută pe segmentul de cablu digital în Europa în condiţiile în care mai sunt încă aproape 19 milioane de utilizatori care au cablu analogic şi care trebuie să fie convertiţi la serviciile digitale“, a declarat Manuel Kohnstamm, preşedintele asociaţiei Cable Europe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO