Business Hi-Tech

Operatorii de telecom: Noul iPhone ajunge în România pe 7 aprilie

Operatorii de telecom: Noul iPhone ajunge în România pe...

Autor: Oana Stupinean

24.03.2016, 00:04 1269
Noul smartphone lansat de gigantul american Apple, iPhone SE, va fi disponibil pe piaţa locală începând cu data de 7 aprilie, au anunţat ieri operatorii de telefonie mobilă Orange, Vodafone şi Telekom, fără a oferi însă detalii în legătură cu preţurile.

iPhone SE, cel mai ieftin smartphone lansat până acum de Apple, oferă aproape aceleaşi caracteristici şi performanţe ca modelele cu ecran mai mare. Smartphone-ul cu ecran de 4 inchi are acelaşi procesor Apple A9, 2 GB memorie RAM, cameră foto de 12 megapixeli şi vine în variantele de culoare Space Grey, Silver, Gold şi Rose Gold.

Preţul mai mic al noului model (400 de dolari în SUA) ar putea ajuta Apple să-şi extindă cota în România, o piaţă sensibilă la preţ dar în care utilizatorii îşi doresc cele mai noi modele de smartphone. Conform datelor ZF, în primele 11 luni ale anului trecut Apple a vândut circa 6% din smartphone-urile din România (circa 150.000 în 11 luni din 2015), dar a obţinut 20% din întreaga sumă. Apple are cel mai ridicat preţ mediu de vânzare din România şi probabil face şi cel mai mare profit. Şi retai­lerul local QuickMobile a înce­put să ia pre­comenzi pentru noul iPhone, la preţuri care pornesc de la 2.299 de lei pentru mo­de­lul cu o memorie de 16 GB şi ajung la 2.699 pentru modelul cu o memorie de 64 GB.

„Noul model este cel mai accesibil smartphone de la Apple nou lansat. În condiţiile acestea, perspectivele de vânzări sunt foarte bune. Noi ne aşteptăm la peste 500 de precomenzi realizate până la sfârşitul lunii aprilie”, a declarat Tudor Ţiboc, manager general al QuickMobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO