Business Hi-Tech

Operatorii telecom sunt inundati de CV-uri pentru joburi de 300-400 de euro pe luna in call-centere

12.08.2009, 18:20 131

Joburi precum operator call-center sau agent de vanzari prin telefon, unele dintre cele mai putin vanate posturi de pe piata, pe care cei care isi cauta un loc de munca incearca sa le evite din cauza programului dur si a veniturilor mici, au ajuns sa fie disputate de mii de romani, arata datele de pe site-urile de recrutare online. Un angajat intr-un call-center castiga in medie 300-400 de euro pe luna.

Vodafone, numarul doi pe piata telecom, a inregistrat, spre exemplu, 1.400 de aplicatii pentru posturi in call-centere, iar situatia nu este diferita nici in cazul altor operatori telecom precum Orange, Cosmote, Romtelecom si RCS&RDS - care cauta oameni pentru asemenea posturi, potrivit datelor de pe site-ul de recrutare bestjobs.ro.

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata, spune ca si-a schimbat procedurile de recrutare, in fata numarului mare de CV-uri primite.

Compania a primit, spre exemplu, aproape 500 de aplicatii pentru posturile de operator de vanzari prin telefon de la centrul din Bucuresti.

"Fata de anul trecut am modificat procedurile de recrutare si selectie. In contextul actual, primim foarte multe aplicatii care, din cauza competentelor candidatului, nu sunt potrivite cu profilul postului cautat", a spus pentru ZF Flavia Tioc, director general recrutare al Romtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO