Business Hi-Tech

Operatorul de cablu al AIG a ajuns la afaceri de 30 mil. €

Operatorul de cablu al AIG a ajuns la afaceri de 30 mil. €
07.02.2010, 23:05 89

Digital Cable Systems (DCS), operator telecom controlat defondul de investitii AIG, a avut anul trecut o cifra de afaceri de30 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul precedent,si estimeaza pentru 2010 un avans al veniturilor de 15%.

DCS anticipeaza o crestere de 10% a profitului operational -EBITDA, pe fondul eficientizarii costurilor companiei. DialTelecom, divizia de business a operatorului, a contribuit cu 5 mil.euro in totalul veniturilor din 2009. 

"Cel mai solicitat serviciu a fost cel de internet, pentru careDCS a raportat o crestere de 30%", au spus oficialii DCS. Companiaare peste 200.000 de clienti. Conform estimarilor DCS, serviciilede internet isi vor mentine evolutia pozitiva si in 2010, companiavizand o crestere de 20-30%. De asemenea, in acest an operatorultelecom mizeaza pe cresterea veniturilor prin lansarea de noiservicii si, implicit, prin atragerea a cateva mii de clientinoi.

"Veniturile pot creste in special prin lansarea de servicii noi,dar si din solutiile de date, care are o rata anuala de crestere decel putin 10% pe ansamblul pietei, evolutie care a fost temperatausor de criza. In aceasta perioada, piata este caracterizata si deo nevoie de eficientizare si de reducere a costurilor, care seresimte atat in cazul operatorilor, cat si de partea clientilor. In2009, aproximativ 30% dintre clientii Dial Telecom au solicitatrenegocierea contractelor, care a fost facuta prin ofertarea desolutii si servicii noi, astfel incat valoarea contractelor nu s-adiminuat", a declarat directorul general al DCS, Dinu Malacopol.Grupul DCS a fost infiintat in 2005 prin fuziunea mai multorcompanii de cablu.

AFACERI DE LA ZERO