Business Hi-Tech

Opţiunea de revenire la setările din fabrică nu funcţionează cum ar trebui pe dispozitivele cu Android

Opţiunea de revenire la setările din fabrică nu...

Autor: Aurelian Mihai

26.05.2015, 10:53 2159

Prezentată utilizatorilor ca o metodă sigură pentru aducerea dispozitivelor la setările de fabrică, îndepărtând în mod ireversibil toate setările personalizate şi datele sensibile ce nu ar trebui să ajungă pe mâna persoanelor străine, opţiunea Factory Reset a fost pusă la încercare de experţii Universităţii din Cambridge iar concluziile sunt alarmante.

În cursul investigaţiei, echipa de cercetătorii a analizat eficacitatea opţiunii Factory Reset pe 21 telefoane mobile produse de 5 fabricanţi diferiţi, având instalate versiuni Android începând cu 2.3.x şi până la Android 4.3. Fără excepţie, pe fiecare dispozitiv curăţat prin folosirea opţiunii Factory Reset au putut fi recuperate fragmente din datele vechi, incluzând contacte din agenda telefonului şi aplicaţii ca WhatsApp şi Facebook, conversaţii purtate în formă text, alături de poze şi secvenţe video obţinute cu ajutorul camerei foto. În 80% din cazuri cercetătorii au putut extrage şi cheia de criptare folosită pentru protejarea datelor păstrate în aplicaţii Google, cum ar fi Gmail şi Calendar.

În acelaşi mod a putut fi recuperat şi fişierul care permite autentificarea telefonului mobil în contul de utilizator Google - ˝după repornire, telefonul a resincronizat cu succes agenda de contacte, email-uri, etc.˝. În mod similar, pot fi recuperate şi fişierele token folosite de alte aplicaţii, spre exemplu Facebook.

Citiţi mai mult pe www.go4it.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO