Business Hi-Tech

Oracle a anunţat cu cât îşi plăteşte noul preşedinte

Oracle a anunţat cu cât îşi plăteşte CEO-ul
08.09.2010, 16:32 41

Oracle, a doua mare companie de software din lume, a nunţat cănoul să director, Mark Hurd - fostul şef al Hewlett-Packard - vaavea un salariu anual de 950.000 de dolari şi bonursuir care voroscila între 5 şi 10 milioane de dolari, în următorul an fiscal,scrie Reuters.

Hurd a părăsit în luna august conducerea HP după o anchetă înurma căreia s-a determinat, potrivit grupului, că acum fostul CEOnu se face vinovat de hărţuire sexuală, însă a încălcat standardelede business prin raportarea incorectă şi incompletă a unorcheltuieli efectuate în relaţie cu o colaboratoare pe chestiuni demarketing.

Hurd, un apropiat al directorului general al Oracle, Larry Ellison,va ocupa acum poziţia de preşedinte al companiei, alături de SafraCatz, raportând direct către CEO. La Hewlett-Packard, Hurd a reuştisă tripleze profitul prin reduceri de costuri şi să extindăafacerile companiei dincolo de operaţiunile de bază din domeniulcomputerelor, imprimantelor şi copiatoarelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO