Business Hi-Tech

Orange a lansat în Bucureşti cel mai rapid net mobil din România: 43,2 Mbps. Plus: toată reţeaua 3G de la metrou, schimbată

Orange a lansat în Bucureşti cel mai rapid net mobil din România: 43,2 Mbps. Plus: toată reţeaua 3G de la metrou, schimbată

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

06.10.2011, 12:47 2670

Orange, numărul unu pe piaţa locală de comunicaţii mobile, a lansat joi în Bucureşti servicii de acces mobil la internet prin reţeaua 3G a companiei, la viteze care ating 43,2 Mbps la descărcarea datelor şi 5,76 Mbps la încărcarea datelor, a declarat, într-o conferinţă de presă Jean-Francois Fallacher, directorul executiv al operatorului.

"Este cea mai mare viteză care se poate obţine de la o reţea 3G", a punctat Fallacher. Cu această lansare, Orange devine operatorul care oferă cel mai rapid net mobil de pe piaţă.

Executivul Orange a adăugat că în Bucureşti compania a investit masiv şi în îmbunătăţirea acoperirii în interiorul clădirilor dar şi în reţeaua de la metrou. "Practic toate echipamentele de la metrou au fost schimbate, iar viteza de download a crescut la 21,6 Mbps", au spus oficialii Orange.

Ca parte a unui plan de investiţii cu un buget de 110 mil. euro în 2011 şi de 500-600 mil. euro până în anul 2015, Orange a investit şi extinderea acoperirii şi mărirea vitezei de acces la internet în mai multe regiuni din ţară, a declarat Jean-Francois Fallacher.

Ca parte a acestui plan, la care au fost utilizate echipamente furnizate de companiile Alcatel Lucent (Franţa) şi Huawei (China), compania a mărit viteza de acces la internet în Transilvania la 14,4 Mbps, upgrade care va fi realizat la niveul întregii ţări până la jumătatea anului 2012. Următoarea regiune în care se va lucra la reţea va fi Moldova, a adăugat Fallacher.

Pentru a avea acces la serviciul de net cu viteze de 43,2 Mbps utilizatorii trebuie să fie în aria de acoperire a reţelei şi să folosească un modem compatibil.

Noul serviciu este disponibil prin intermediul a două abonamente - Colibri 15 şi Colibri 25, al căror tarif este 15 euro/lună, respectiv 25 euro/lună.

În cazul primului abonament, primii 9 GB de trafic sunt disponibili la viteze de până la 43,2 Mbps. La Colibri 25, viteza de 43,2 Mbps este posibilă pentru primii 30 GB de trafic.

Cele două abonamente includ opţiunea Cost Control prin intermediul cărei clienţii au garanţia că nu plătesc nimic suplimentar faţă de abonamentul lunar.

De asemenea, cele două abonamente includ şi opţiunea Happy Night, cu trafic gratuit pentru sesiunile de conectare desfăşurate în intervalul 00:00-07.00.

Potrivit datelor Orange, pentru un abonament Colibri 25 încheiat pentru o perioadă de 24 luni, costul modemului Huawei E 372, compatibil cu 43,2 Mbps, este diponibil la preţuri începând cu 1 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO