Business Hi-Tech

Orange a pierdut aproape un milion de clienţi pe segmentul cartelelor prepay din decembrie 2014

Orange a pierdut aproape un milion de clienţi pe...

Autor: Adrian Seceleanu

27.04.2016, 14:52 1186
Orange şi-a mărit pe durata anului trecut şi în primele trei luni ale acestui an portofoliul de abonamente cu peste 400.000 de contracte, însă a pierdut în raport cu luna decembrie 2014 aproape un milion de clienţi pe segmentul de cartele preplătite, potrivit datelor anunţate de companie. 
 
Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange, declarase în trecut că segmentul cartelelor preplătite a devenit cel mai competitiv de pe piaţă, însă în condiţiile în care compania publică sporadic date privind raportul dintre abonamente şi cartele, schim­bările din structura bazei de clienţi a Orange nu au fost vizibile, mai ales în condiţiile performanţei puternice pe segmentul de abonamente, care a permis companiei să rămână peste pragul de 10 milioane de cartele active.
 
Conform datelor prezentate de Orange rezultă că operatorul avea la finele lunii martie a acestui an 5,184 milioane de cartele preplătite, faţă de aproximativ 6,131 milioane de cartele preplătite la sfârşitul anului 2014.
 
Al doilea jucător de pe piaţa de abonamente este Vodafone cu 3,5 milioane de contracte la finele lunii decembrie, urmat de RCS&RDS cu peste 2 milioane de contracte - cifră valabilă la finele lunii martie. Pe ultimul loc din acest punct de vedere a căzut grupul Telekom România, care are mai puţin de 1,9 milioane de contracte de abonamente, strânse într-o perioadă de aproape 10 ani, după relansarea operaţiunilor de la finele anului 2005 când operatorul a trecut de la brandul Cosmorom la Cosmote.
 
Orange România avea 10.009.000 de clienţi din care 48,2% abonaţi şi 51,8% utilizatori ai serviciilor PrePay, ponderea în creştere a abonaţilor confirmând tendinţa de adopţie a  acestui tip de servicii“, conform datelor comunicate de companie. Luând în calcul datele comunicate de companie, rezultă că operatorul avea 4,824 milioane de contracte de abonamente la finele lunii martie.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO