Business Hi-Tech

Orange: acoperire mai bună în clădiri la voce şi 3G prin antene conectate la reţelele de net fix RCS&RDS, Romtelecom sau UPC

Firmele pot cumpăra de la Orange propriile antene 3G, cu 500 de euro

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

31.05.2011, 11:52 1155

Orange România, cel mai mare operator de telefonie mobilă dupăcifra de afaceri şi numărul de clienţi, a lansat în premieră pepiaţa locală pentru clienţii companii o soluţie bazată petehnologia Femtocell, care asigură o calitate mai bună aserviciilor de voce şi date mobile la birou prin îmbunătăţireaacoperirii 3G/3GĂ în interiorul clădirilor.

Soluţia apoate fi achiziţionată cu 500 de euro (fără TVA),acoperă până la 800 de metri pătraţi - spaţiu deschis - şi permitepână la 16 apeluri de voce simultan şi o viteză de internet de pânăla 7,2 Mbps, potrivit datelor Orange.

"Fie din cauza materialelor de construcţii care ecraneazăsemnalul, fie din cauza poziţionării la subsol sau lipseisemnalului în zone izolate, în unele clădiri de birouri acoperireaeste mai slabă sau inexistentă. Soluţia Extra Signal vine înîntâmpinarea acestor nevoi şi amplifică semnalul 3G/3GĂ dininteriorul clădirii, indiferent de locaţie. Soluţia Extra Signal,având la bază tehnologia Femtocell, creează o celulă 3G/3GĂ îninteriorul clădirii, funcţionând ca o mini-antenă proprie, cedifuzează semnalul în locaţia respectivă, îmbunătăţind acoperireaşi calitatea serviciilor de voce şi date mobile. (…) este necesarăconectarea echipamentului Extra Signal la linia de internet fixexistentă în clădire şi utilizarea echipamentelor 3G/3GĂ (telefoanemobile, smartphone-uri, tablete sau laptop-uri cu modem-uri sauroutere 3G/3GĂ)", au spus reprezentanţii companiei.

Echipamentul poate fi conectat la serviciile de internet fix demare viteză furnizate de rivali ai Orange, precum RCS&RDS,Romtelecom sau UPC dacă testele echipei tehnice a companiei detelefonie mobilă arată că serviciul este eligibil din punct devedere tehnic, au precizat pentru ZF reprezentanţii Orange.

"Echipamentul se instalează pe linia de internet a clientului,care poate fi de la orice operator. Eligibilitatea tehnică a linieide internet se verifică de către echipa tehnică, la instalare", auspus reprezentanţii Orange.

Instalarea, testarea şi supervizarea soluţiei Extra Signal seface de către o echipă tehnică dedicată, pusă la dispoziţie decătre Orange România.

Pentru viitor, Orange pregăteşte lansarea unui echipamentdestinat spaţiilor de dimensiuni mai mici, ce poate fi instalat maisimplu, direct de către client.

Preţul de listă al soluţiei este de 500 de euro fără TVA, darclienţii care au o valoare medie a facturii în ultimele trei lunide peste 100 de euro, vor plăti un preţ special de 250 de europentru prima soluţie activată. În cazul în care solicită instalareaunei astfel de soluţii şi în alte locaţii, acestea vor fi tarifatela preţul standard.

"Orange este primul operator din România care foloseştetehnologia Femtocell pentru a oferi soluţii de îmbunătăţire aacoperirii în interiorul clădirilor. Cu soluţia Extra Signal,companiile care au sediul în clădiri cu o recepţie slabă asemnalului îşi pot optimiza comunicarea. De exemplu, angajaţii potfi contactaţi oriunde s-ar afla în sediu, inclusiv în locaţii cusemnal mai slab, cum ar fi: subsoluri, magazii, depozite, săliizolate, parcări, etc.", a declarat Andreea Preda, ConvergentProposition Manager.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO