Business Hi-Tech

Orange are 100.000 de telefoane şi tablete 4G conectate în reţea

Julien Ducarroz. Foto Andreea Alexandru

Julien Ducarroz. Foto Andreea Alexandru

Autor: Adrian Seceleanu

03.12.2013, 20:40 1196

Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, are în reţea, la un an de zile de la lansarea serviciilor de internet mobil prin tehnologia 4G, care asigură viteze de descărcare a datelor de până la 75 Mbps, 100.000 de tablete, telefoane şi modemuri compatibile cu această tehnologie, a declarat într-un interviu pentru ZF Julien Ducarroz, directorul comercial al operatorului.

„Avem în acest moment deja 100.000 de echipamente 4G în reţea. Dar în aprilie 2014, când vom lansa serviciul cu o acoperire extinsă, cu o viteză mai mare, vor fi şi mai multe  pentru că împingem puternic 4G în faţă, inclusiv prin smart­phone-uri sub brand propriu, la un preţ mai accesibil“, a spus Ducarroz, fără a preciza şi care este acum numărul de clienţi care plătesc pentru servicii 4G.

Operatorii de telefonie mobilă vor intra anul viitor în posesia benzilor de frecvenţe pentru care au plătit statului român aproape 700 mil. euro şi care le vor permite să ofere pe teritorii mai mari şi cu viteze mai ridicate servicii de date mobile prin tehnologia 4G. 

În paralel cu efortul de a dezvolta reţeaua 4G, Orange îşi va extinde anul viitor şi oferta de servicii de televiziune disponibile prin internet, a adăugat Ducarroz. „Vom investi mai mult în aplicaţia TV Go, pentru că aceasta este în mod clar direcţia de viitor. Pe tabletă şi smartphone văd cu adevărat valoarea de a avea un catalog bun de conţinut - de seriale şi filme.“ Orange va lansa şi un pachet de servicii TV care va fi disponibil prin internet şi care nu va impune şi achiziţia serviciului clasic, de televiziune prin satelit.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO