• Leu / EUR4.9479
  • Leu / GBP5.5370
  • Leu / USD5.1794
Business Hi-Tech

Orange, cel mai mare operator de telefonie mobilă: Au crescut traficul de voce, consumul de net, de servicii de video streaming şi interacţiunile digitale cu clienţii

Orange, cel mai mare operator de telefonie mobilă: Au crescut traficul de voce, consumul de net, de servicii de video streaming şi interacţiunile digitale cu clienţii

Autor: Adrian Seceleanu

18.03.2020, 11:09 395

Orange, liderul pieţei locale de telecom, care are cel mai mare număr de clienţi pentru serviciile de telefonie mobilă, a înregistrat în ultima perioadă creşteri ale consumului de servicii de voce şi date, au precizat pentru ZF reprezentanţii companiei.

“În ultima perioadă am observat o creştere atât a serviciilor de apeluri de voce cât şi a interacţiunilor ce vizează mediul digital, în special prin folosirea reţelelor de socializare. De asemenea, înregistrăm creşteri ale consumului de internet pe segmentul de video streaming, prin folosirea de servicii precum Orange TV GO, YouTube şi a altor platforme dedicate vizionării de filme online.
Totodată, acest context a demonstrat cât de importante sunt serviciile digitale pentru clienţi şi cum acestea pot facilita atât comunicarea cât şi realizarea activităţilor zilnice.
Astfel, în ultima săptămână am înregistrat o creştere a traficului cu 30% în MyOrange şi o creştere cu peste 25% faţă de o săptămâna obişnuită a interacţiunilor clienţilor cu platformele şi entităţile digitale Orange. În ceea ce priveşte folosirea serviciilor Orange Money, cel mai des clienţii au folosit aplicaţia pentru realizarea de plăţi şi cumpărături online”, au declarat reprezentanţii Orange.

Putem face faţă vârfului de trafic

Compania susţine că este gata să susţină cererea mai mare de servicii şi că infrastructura va fi completată în caz de nevoie. “Suntem încrezători că reţeaua de internet şi telecomunicaţii pe care o avem are capacitatea de a susţine nivelurile ridicate de trafic generate de publicul larg. De altfel, aceasta şi-a dovedit fiabilitatea în situaţii în care reţeaua a fost supusă unui grad ridicat de încarcare în perioadele de sărbători sau în cazul concertelor de anvergură, al meciurilor de fotbal. Investiţiile constante în infrastructură şi în tehnologie ne permit să asigurăm servicii de calitate precum cele de 4G/4GĂ sau a conexiunilor de fibră optică, chiar şi în condiţiile unui grad ridicat de utilizare. În contextul situaţiei dificile generate de virusul COVID-19, Orange a luat măsuri active pentru asigurarea continuităţii serviciilor pe care le oferă şi păstrarea aceluiaşi standard înalt de calitate. Astfel, Orange a implementat un grup de acţiune dedicat situaţiei actuale prin care monitorizează evoluţia principalilor indicatori de funcţionare a retelei şi este pregătit să ia măsuri rapide, dacă situaţia o impune, pentru creşterea capacităţilor de trafic. Aceasta presupune inclusiv instalarea de noi echipamente pentru creşterea volumului de trafic existent sau instalarea de echipamente pentru a asigura comunicaţiile electronice într-o locaţie anume.”
 

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9479
Diferență: 0,085
Ieri: 4.9437
Azi: 5.1794
Diferență: 0,8077
Ieri: 5.1379
Azi: 5.5370
Diferență: -0,2576
Ieri: 5.5513
Azi: 5.2155
Diferență: 0,3869
Ieri: 5.1954