Business Hi-Tech

Orange: Datele ANCOM spun că avem cea mai mare viteză medie pe internetul fix şi mobil

Orange: Datele ANCOM spun că avem cea mai mare viteză...

Autor: Cristina Bellu

23.02.2023, 20:53 1185

Orange România, primul jucător de pe piaţa locală de telecom, a anunţat că, potrivit măsurătorilor Autoritatăţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), prin intermediul instrumentului netograf.ro, are cea mai mare viteză pentru internetul fix şi mobil din România.

„În urma datelor oferite de aplicaţia Netograf.ro, viteza medie de descărcare prin cablu înregistrată pentru Orange România a fost cu 85% mai mare decât a următorului clasat şi cu 73% mai mare în ceea ce priveşte viteza de încărcare. De asemenea, Orange România a înregistrat şi cea mai performantă valoare a intârzierii ratei de transfer a datelor (“ping”), aceasta fiind cu 9% mai bună decat a următorului clasat”, transmit reprezentanţii Orange România.

Conform aceleiaşi surse, viteza medie de descărcare prin internetul mobil de la Orange a fost de 56,6 Mbps, în vreme ce pe upload viteza a fost de 24,2 Mbps.

Netograf.ro este un instrument dezvoltat de ANCOM

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO