Business Hi-Tech

Orange explică investiţia masivă de la licitaţia 5G, de 264,6 mil. euro. Liudmila Climoc, CEO Orange România: am luat o decizie pentru viitor, care arată încă o dată angajamentul nostru faţă de România

Orange explică investiţia masivă de la licitaţia 5G,...

Autor: Roxana Rosu

15.11.2022, 15:41 965

Orange a câştigat licitaţia de spectru organizată de ANCOM şi are dreptul de a utiliza 220 MHz în frecvenţele 700 MHz, 1500 MHz şi 3400-3800 MHz, ceea ce va contribui, în următorii 25 de ani, la dezvoltarea celor mai noi tehnologii în reţelele Orange şi la inovaţiile viitoare în comunicaţiile mobile naţionale.

În urma licitaţiei, Orange devine operatorul din România cu cel mai mare portofoliu de spectru.

Taxele de licenţă pentru achiziţionarea acestor drepturi pe 25 de ani se ridică la 264,6 milioane euro.  

„Astăzi am luat o decizie pentru viitor, care arată încă o dată angajamentul nostru faţă de România. Un viitor digital care are nevoie de o infrastructură modernă şi puternică de telecomunicaţii, esenţială pentru a răspunde nevoilor crescute de trafic, dar şi inovaţiilor în servicii de conectivitate. Am făcut o investiţie semnificativă, pentru a le oferi clienţilor, mediului de business, administraţiilor centrale şi locale, dar şi cercetătorilor, o reţea Orange pregătită pentru provocările aduse de transformarea digitală din următorii 25 de ani,” a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România. 

Reţeaua Orange 5G este prezentă astăzi în 20 de oraşe din România, reţeaua 4G acoperă 98,49% din populaţia ţării şi 100% din populaţia urbană, fiind prezentă în peste 13.000 de localităţi, în timp ce peste 9.200 de localităţi beneficiază de prezenţă 4G+.

Frecvenţele de spectru obţinute în benzile de 700 MHz şi 1500 MHz vor permite Orange creşterea acoperirii mobile şi a calităţii conectivităţii atât în zonele rurale, cât şi în cele urbane ori suburbane. Spectrul de 3400-3800 MHz contribuie la dezvoltarea reţelelor de mare viteză şi a celor mai inovative servicii, cu preponderenţă în oraşele româneşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO