Business Hi-Tech

Orange îşi începe cu adevărat atacul pe piaţa de servicii fix-mobil, odată cu extinderea ariei de acoperire şi relansarea ofertei comerciale. Preţurile, de la 25 de euro

Orange îşi începe cu adevărat atacul pe piaţa de...

Autor: Adrian Seceleanu

05.09.2016, 18:06 19819

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a extins, după 3 luni de teste, de la 3 la peste 90 de oraşe din România aria în care oferă pachete de servicii fix-mobil, compania intrând practic din acest moment cu întreaga putere în luptă pentru a-şi convinge proprii clienţi dar şi pe cei ai rivalilor să cumpere de la companie şi servicii fixe la pachet cu cele mobile. Serviciile fixe - respectiv internet fix, telefonie fixă şi TV prin cablu, sunt livrate prin intermediul unui contract care îi oferă acces Orange la reţeaua de fibră optică a rivalilor de la Telekom România.

“Convergenţa este în centrul strategiei noastră. Lansăm acum servicii la care am lucrat în ultimul an de zile”, a spus Liudmila Climoc, CEO al Orange România, în cadrul conferinţei de presă care a marcat lansarea.

Ce s-a întâmplat în cele trei luni în care Orange a testat reacţia pieţei la ofertele convergente în Iaşi, Cluj Napoca şi Timişoara? Rezultatele sunt încurajatoare, a spus Yves Martin, CMO al Orange România, evitând să ofere însă date precum numărul de contracte semnate.

Aceste date nu ar fi relevante, a spus Martin. “Punctul de start (pentru Orange pe piaţa fix-mobil) este acum practic”, a adăugat el. Odată cu extinderea ariei de acoperire compania a lansat şi o nouă ofertă comercială şi va demara şi o campanie “puternică” de comunicare. O provocare pentru noi este şi să transmitem mesajul către clienţi că Orange poate oferi pachete complete de servicii, au menţionat reprezentanţii operatorului de telefonie mobilă.

Orange a lansat în acest context în premieră şi primele pachete de servicii fix-mobil complete, care au un un preţ unic pentru toate serviciile. Preţurile pentru pachetele Orange Open sunt de 25 şi 40 de euro şi includ un smartphone şi următoarele servicii: televiziune prin cablu, net fix prin fibră optică şi servicii de telefonie şi net mobil. Cu aceste oferte preţul serviciilor fixe este oferit practic la un tarif mai mic cu 50%, a punctat Yves Martin. Toate echipamentele necesare furnizării serviciilor (router, decodor TV) sunt furnizate fără costuri suplimentare, iar instalarea este gratuită. Până în prezent, în cele 3 luni de teste, compania a reuşit să instaleze serviciile într-o perioadă de până la 4 zile, a adăugat Yves Martin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO