• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Business Hi-Tech

Orange, RCS, un bulgar şi un grup din Rusia se luptă pentru activele Telekom România. Deutsche Telekom şi OTE se grăbesc să fugă din România şi ar vrea să semneze contractele de vânzare până la finele lunii august

Orange, RCS, un bulgar şi un grup din Rusia se luptă pentru activele Telekom România. Deutsche Telekom şi OTE se grăbesc să fugă din România şi ar vrea să semneze contractele de vânzare până la finele lunii august

Autor: Adrian Seceleanu

02.07.2019, 00:07 13190

Deutsche Telekom şi OTE se grăbesc să fugă din România şi ar vrea să semneze contractele de vânzare până la finele lunii august.

Orange - liderul pieţei de locale de telecom, RCS&RDS / Digi - liderul pieţei de cablu şi internet fix, şi două grupuri distincte de investitori din fostul spaţiu sovietic dintre care unul este reprezentat de antrepre­no­rul bulgar Spas Roussev, sunt cele patru entităţi aflate în cursa pentru preluarea parţială sau integrală a grupului Telekom România, şi de la care gigantul german Deutsche Telekom şi cel grec OTE aşteaptă în această lună oferte angajante de achiziţie, au declarat pentru ZF mai multe surse din piaţa de comunicaţii.

Ofertele indicative pentru grupul Telekom au fost depuse în urmă cu aproximativ două luni, iar de atunci entităţile interesate au avut acces la o cameră de date, ca parte a procesului coordonat de banca de investiţii Barclays.

Discuţiile de vânzare sunt purtate exclusiv de OTE şi DT, statul român fiind un spectator în discuţii, fără niciun plan de a-şi vinde participaţia (46% la fostul Rom­telecom). „Dacă ar fi avut vreo intenţie în acest sens, statul român ar fi trebuit să-şi angajeze consultanţi, iar un asemenea proces, care durează între 6 şi 9 luni, nu a fost demarat până în prezent“, a explicat o sursă din industrie pentru ZF.

„Practic pe masă se află două scenarii de consolidare a pieţei: una realizată cu investitori cunoscuţi - Orange şi Digi, care astfel ar câştiga încredere să investească în expansiunea noii tehnologii 5G, şi una cu investitori din spaţiul ex-sovietic, care ar putea acţiona având în spate mai degrabă raţiuni geopolitice decât de business“, a comentat situaţia o sursă din industrie.

De partea vânzătorilor negocierile sunt coordonate de o echipă comună de la Bonn şi Atena, care pun presiune pentru o rezolvare rapidă a problematicului dosar numit România, cu obiectivul ca un contract de vânzare să fie semnat până la finele lunii august.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: